Існує безліч варіантів приготування лечо. Але мені найбільше подобається рецепт відомого кулінара з великим досвідом роботи і відеоблогера Ірини Хлебниковой. Вона готує цю страву не з перцю, а з огірків. Виходить настільки смачно, що запаси на зиму розходяться всього за кілька місяців. І далі я детально розповім, як його приготувати.
Що буде необхідно
Якщо у вас є город, на якому ви вирощуєте овочі, то навіть купувати нічого не доведеться. Якщо ж ні, то насамперед потрібно сходити на ринок за покупками. Вам буде потрібно наступне:
- огірків беру 2,5 кг;
- помідорів виходить 2 кг;
- 5-6 зубчиків часнику;
- оцет — 100 мл;
- соняшникової олії йде 200 мл;
- лавровий лист — 5 шт .;
- чорний перець горошком — 7 шт .;
- 7 горошин запашного перцю;
- 2 ст. л. солі;
- 1,5 склянки цукру.
Намагайтеся вибирати тільки свіжі та екологічно чисті продукти, вирощені без використання хімікатів, оскільки вони не тільки смачніші, але і безпечні. І якщо трохи пошукати, то такі дійсно можна знайти на ринку.
Приготування
З ним у вас не виникне багато проблем. Просто дотримуйтесь наступної інструкції:
1. Насамперед потрібно ретельно вимити овочі.
2. У томатів вирізаємо плодоніжки і нарізаємо невеликими кубиками.
3. Огірки нарізаємо соломкою або півколом і додаємо до помідорів разом з пропущеним через прес часником.
4. Далі насипаємо сіль, цукор і соняшникову олію, все добре перемішуємо і даємо закипіти на середньому вогні, після чого кладемо лавровий лист і перець, і продовжуємо тушкувати 10 хвилин.
5. Вливаємо оцет, чекаємо поки маса закипить і знімаємо з вогню.
6. Тепер залишилося тільки розлити лечо по літровим банкам, закатати і залишити перевернутими на кілька годин до повного охолодження, після чого їх можна буде прибирати на зберігання в льох, підвал або на балкон.
Я рекомендую закривати лечо за цим рецептом якомога більше. Повірте, воно дуже сподобається вашим близьким, тому вони швидко з’їдять всі запаси.