Заготовлюю на зиму побільше гарбузового джему з медом, лимонами і імбиром: смачно і допомагає підтримати імунітет

Консервація

Гарбуз вважається незамінним дієтичним продуктом. Вона сприяє зниженню маси тіла, виводить шлаки і токсини, виявляє легку послаблювачу дію. Пропоную приготувати без варіння смачний гарбузовий джем, який поліпшить самопочуття, нормалізує обмін речовин, допоможе підняти імунітет в період простудних захворювань.

Особливості приготування

Візьміть 1 лайм і 1-2 невеликих лимона, обдайте їх окропом з метою видалення гіркоти з шкірки. Наріжте на невеликі часточки, видаляючи кісточки.

Невелику гарбуз, вагою 200-300 г, очистить від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Корінь імбиру середнього розміру очистить і наріжте шматочками.

Перекладіть гарбуз, цитрусові та імбир в чашу блендера. Додайте в ємність 150 г меду, 100 г коричневого цукру.

Подрібніть до стану пюре. Перекладіть джем в стерильну суху банку і зберігайте в холодильнику.

Показання і протипоказання

У гарбузі міститься багато корисних речовин і мікроелементів, вітамін Т, зустрічається в природі в обмеженій кількості. Вона має антиоксидантні властивості завдяки каротину, який в організмі трансформується у вітамін А.

Десерт підходить для щоденного вживання гіпертонікам і людям, що страждають серцевої-судинними захворюваннями. При приготуванні не використовується тривала термічна обробка, тому в овочі зберігаються всі корисні властивості і вітаміни.

Дієтологи радять вживати продукт при атеросклерозі, подагрі, жовчнокам’яній хворобі, туберкульозі. При діабеті перед вживанням десерту рекомендується порадитися з лікарем.

Джем прекрасно активує захисні сили організму при захворюванні застудою, ГРВІ, грип, але не є лікувальним засобом. Не слід вживати його людям, що страждають важкою формою цукрового діабету, виразковою хворобою шлунка і кишечника. Не рекомендований десерт при гастриті зі зниженою кислотністю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий