Вже багато років поспіль квашу капусту в банці

Консервація

Чи любите ви квашену капусту, як люблю її я? Але крім того що я обожнюю цю закуску, я також вважаю за краще здорову їжу, тому намагаюся готувати її без оцту і цукру. Ось і виходить потім апетитна капуста у власному соку, яка виходить дуже хрусткою, смачною, ароматної, а найголовніше, корисною!

Список інгредієнтів

Щоб зробити цю пікантну закуску, нам знадобляться такі інгредієнти, як:

  • 3 кг осінньої капусти;
  • 200 г моркви;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 5 ягідок ялівцю;
  • 3 лаврові листки;
  • 75 грам солі.

З цього набору компонентів у нас вийде одна трилітрова банка квашеної капусти, яка потім буде радувати своїм смаком як діточок, так і дорослих.

Спосіб приготування

І в першу чергу моєму капусту і видаляємо у неї верхні листки і качан. Далі нарізаємо овоч довгою соломкою товщиною в 3-4 мм. Менше робити її не варто, інакше капуста занадто розм’якшити при бродінні і не буде хрусткою.

Потім кладемо її в глибоку миску і мнемо руками, щоб вона стала м’якше і після додавання солі швидко виділився сік. Далі трьом на крупній тертці моркву і теж кладемо в миску до капусти.

Туди ж йдуть і перець горошком, і сіль, після чого вміст миски гарненько перемішуємо.

Потім перекладаємо капусту в стерилізовані банки. Заповнивши банку на одну третину, утрамбовуємо капусту дерев’яною ложкою і кладемо в ємність лавровий лист. Потім знову додаємо овоч, заповнивши ще третю частину банки, і знову кладемо листочок, потім висипаємо залишилася соломку і зверху знову розміщуємо лавровий лист, гарненько все утрамбувавши.

На завершення переливаємо в ємність виділився капустяний сік з тарілки, після чого банку не щільно накриваємо кришкою і ставимо на тарілку або піддон, так як при бродінні з неї може вилитися трохи соку.

Бродити капуста буде 4-7 днів при кімнатній температурі, і весь цей час потрібно буде намагатися 2-3 рази на день проколювати вміст банки ножом або шпажкою, місцями до самого дна, щоб виділився вуглекислий газ, тому що в противному випадку капуста може зіпсуватися, стати гіркою і погано пахне.

Коли час закінчиться, банку залишиться лише щільно закрити і відправити в холодильник, де на може стояти пару місяців.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий