Від магазинної не відрізнити. Домашню нутеллу роблю сама: рецепт

Десерти

Не знаєте, чим поснідати? Тоді зробіть домашню нутеллу. Намазавши її на хліб або печиво, можна відмінно перекусити. У даній статті вашій увазі представлені два рецепта.

Нутелла з фундуком

Для приготування вам знадобляться:

  • цукор (135 г);
  • фундук, його потрібно взяти 200 г;
  • кокосове масло, цього продукту вам вистачить трьох великих ложок;
  • молочний шоколад (200 г);
  • сіль (половина маленької ложки);
  • какао (дві великі ложки);
  • ванільний екстракт, його беру одну маленьку ложку;
  • вода (30 мл).

Спочатку розігріваю духовку до 150-градусної температури. На деко стелю пергаментний папір і маю на ньому фундук. Його випікаю п’ятнадцять хвилин.

Після закінчення цього часу фундук дістаю з шафи і знімаю шкірку, від якої паста буде гірчити. Після приступаю до процедури карамелизации. Цукор визначаю в каструлю, заливаю водою. Туди ж пересипаю горіхи, гарненько перемішую і відставляю в сторону. Коли вміст каструлі охолоне, вміст розламують на шматки і перемішую протягом десяти хвилин в кухонному комбайні.

В результаті у мене виходить паста, яку я потім солю і збагачую кокосовим маслом, какао і ванільним екстрактом. Все перемішую, щоб продукція набула однорідну консистенцію. В останню чергу додаю вказану кількість молочного шоколаду і знову перемішую.

Другий рецепт

Перш ніж приступити, запасіться наступним:

  • сушеними фініками (20 шт.);
  • какао (двома великими ложками);
  • кунжутної пастою тахині, достатньо буде однієї чверті склянки;
  • ванільним екстрактом, використовую половину чайної ложки;
  • мигдальним молоком (трьома столовими ложками);
  • сіллю і меленою корицею, знадобиться по одній четвертій частині маленької ложки.

Нутеллу я готую наступним чином. Спочатку знімаю шкірку з фініків. Далі їх пересипаю в миску і додаю туди кунжутну пасту, ваніль, корицю, сіль і какао. Вміст перемішую, щоб отримати повністю однорідну масу. Її потім змішую з мигдальним молоком.

На закінчення

Нутеллу домашнього виготовлення перекладаю в скляну баночку. Найкраще такий продукт зберігати в сухому місці.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий