Ванільно-лимонний чізкейк під хрустким ніжним безе: простий десерт з відмінним смаком

Десерти

Чудовий лимонний чізкейк з ваніллю — досить простий у приготуванні десерт, при цьому неймовірно смачний, ніжний і апетитний на вигляд. Родзинка цих ласощів — шар хрусткого безе зверху.

Складові

Для основи:

  • 230 г меленого здобного печива;
  • 100 г вершкового масла, полежати при кімнатній температурі.

Для сирної маси:

  • 1 кг вершкового сиру для чізкейку;
  • два яйця;
  • три жовтка;
  • 200 г цукру;
  • 2 ч. Л. ванільного цукру або стільки ж ванільного екстракту;
  • 2 ст. л. з гіркою картопляного крохмалю;
  • терта цедра 1/2 лимона;
  • 200 г сметани жирністю 12-18%.

Для безе:

  • 3 білка;
  • 150 г цукрового піску.

Приготування основи

Печиво подрібнити, відправити в миску, покласти розм’якшене масло і перетирати руками до утворення маслянистої крихти.

Викласти крихту в форму діаметром 24 см, застелену пекарської папером, вирівняти і утрамбувати.

Приготування сирної маси

Покласти сир в миску, висипати цукор, ванільний екстракт або цукор, яєчні жовтки, цедру лимона, сметану і картопляний крохмаль, перемішати міксером до однорідності.ю

Потім класти по 1 яйцю, кожен раз перемішуючи міксером до повного змішування.

Викласти сирну масу в форму на основу з печива і розрівняти.

Поставити в розпечену духовку. Випікати при 160 ° C приблизно 50 хвилин.

Приготування безе

Приблизно за 8-10 хвилин до закінчення запікання десерту приготувати безе.

Викласти яєчні білки в чисту суху миску і збити міксером, але не дуже сильно. Потім повільно додавати цукор і перемішувати 5-6 хвилин, поки він не розчиниться.

Покласти безе на гарячий чізкейк, тільки що вийнятий з духовки, не доходячи до краю форми на 1-2 см.

Вирівняти, але верх за допомогою ложки зробити нерівним, щоб виглядало ефектніше. Повернути чізкейк в пічку. Випікати при 150 ° C ще близько 30 хвилин. Вийняти з духовки, повністю остудити.

Поставити чізкейк на ніч в холодильник. На наступний день обережно витягти десерт з форми, відокремивши його за допомогою ножа від її країв, і викласти на тарілку.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий