Чудовий лимонний чізкейк з ваніллю — досить простий у приготуванні десерт, при цьому неймовірно смачний, ніжний і апетитний на вигляд. Родзинка цих ласощів — шар хрусткого безе зверху.
Складові
Для основи:
- 230 г меленого здобного печива;
- 100 г вершкового масла, полежати при кімнатній температурі.
Для сирної маси:
- 1 кг вершкового сиру для чізкейку;
- два яйця;
- три жовтка;
- 200 г цукру;
- 2 ч. Л. ванільного цукру або стільки ж ванільного екстракту;
- 2 ст. л. з гіркою картопляного крохмалю;
- терта цедра 1/2 лимона;
- 200 г сметани жирністю 12-18%.
Для безе:
- 3 білка;
- 150 г цукрового піску.
Приготування основи
Печиво подрібнити, відправити в миску, покласти розм’якшене масло і перетирати руками до утворення маслянистої крихти.
Викласти крихту в форму діаметром 24 см, застелену пекарської папером, вирівняти і утрамбувати.
Приготування сирної маси
Покласти сир в миску, висипати цукор, ванільний екстракт або цукор, яєчні жовтки, цедру лимона, сметану і картопляний крохмаль, перемішати міксером до однорідності.ю
Потім класти по 1 яйцю, кожен раз перемішуючи міксером до повного змішування.
Викласти сирну масу в форму на основу з печива і розрівняти.
Поставити в розпечену духовку. Випікати при 160 ° C приблизно 50 хвилин.
Приготування безе
Приблизно за 8-10 хвилин до закінчення запікання десерту приготувати безе.
Викласти яєчні білки в чисту суху миску і збити міксером, але не дуже сильно. Потім повільно додавати цукор і перемішувати 5-6 хвилин, поки він не розчиниться.
Покласти безе на гарячий чізкейк, тільки що вийнятий з духовки, не доходячи до краю форми на 1-2 см.
Вирівняти, але верх за допомогою ложки зробити нерівним, щоб виглядало ефектніше. Повернути чізкейк в пічку. Випікати при 150 ° C ще близько 30 хвилин. Вийняти з духовки, повністю остудити.
Поставити чізкейк на ніч в холодильник. На наступний день обережно витягти десерт з форми, відокремивши його за допомогою ножа від її країв, і викласти на тарілку.