Уже багато років мариную перець з медом без стерилізації: чоловік називає його справжнім шедевром

Консервація

Любіть запасатися на зиму? У такому випадку наступний рецепт як раз для вас. Варто відзначити, що консервувати можна найрізноманітніші овочі. Однак я вважаю за краще закочувати в банки маринований перець. Особливість цієї консервації в тому, що для неї не обов’язково виконувати стерилізацію. Справитися з цим завданням буде нескладно, якщо робити все по інструкції. Детальніше про це — далі в статті.

Перш ніж зайнятися консервацією, запасіться такими інгредієнтами:

  • Перцем. Я беру три кілограми. Овочі потрібно почистити.
  • Водою. Її вам досить буде чотирьох склянок.
  • Цукром, олією, оцтовою есенцією і сіллю. Цих інгредієнтів потрібно буде взяти по одній склянці.
  • Часником. Досить буде чотирьох зубчиків.
  • Медом. Можете обмежитися двома великими ложками.

Також вам знадобляться банки. Я роблю закачування в шести банках ємністю по половині літра.

Хід робіт

В першу чергу я мою перець і позбавляють його від шкірки. Далі овоч нарізаю шматочками. Головне, щоб вони містилися в пів-літровій банці. Потім в каструлі із зазначених інгредієнтів готую маринад. У ньому потрібно буде десять хвилин проварити перець.

Після закінчення цього часу вміст каструлі розподіляю по стерильним банкам і закатувати.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий