У банки з огірками замість оцту наливаю спирт: особливий рецепт моєї бабусі

Консервація

Я дуже люблю взимку похрумтіти консервованими огірками, але не завжди вони виходять такими, як потрібно. Однак віднедавна я дізналася, як їх робила моя бабуся, і тепер мої огірочки завжди радують мене своїм апетитним хрускотом і запаморочливим ароматом.

Рецепт консервованих огірків

Щоб зробити одну трилітрову банку закуски, знадобляться такі інгредієнти:

  • 1,6-1,8 кг огірків;
  • парочка суцвіть кропу;
  • корінь хрону;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 80 грам солі;
  • пара столових ложок спирту.

І в першу чергу ретельно миємо огірки, ріжемо на дольки хрін і чистимо часник. Далі на дно банки викладаємо суцвіття зелені, третина часточок хрону і 3-4 зубчики часнику.

Зверху на них утрамбовуємо щільно огірки, а в середині банки знову кладемо третю частину хрону і три зубчики часнику. Потім знову укладаємо в баночку огірочки вже до самого кінця, а зверху на них викладаємо залишився корінець хрону і часник.

Потім в склянці теплої води розчиняємо сіль, виливаємо його в банку, доливаємо туди доверху звичайної води, після чого накриваємо баночку капроновою кришкою і трохи трясемо в руках.

Далі залишаємо огірки в спокої на 1,5 доби, після чого помутнілу воду зливаємо в каструлю, кип’ятимо її і вливаємо в банку.

І все, тепер залишилося лише додати до огірків спирт і закатати баночку, щоб потім відкрити її взимку і ласувати хрусткою і апетитною закускою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий