Традиційна красота: десерт, який прийшов до нас з Італії

Десерти

Раніше наша сім’я дуже любила закордонні подорожі. Під час поїздки в Італію ми спробували місцеве блюдо під назвою «кроста». Це легкий десерт з тіста і яблук. Зараз у нас немає можливості поїхати за кордон, але я періодично влаштовую будинку тематичний вечерю з італійськими стравами і подаю красоту з чашкою чаю. Це нагадує нам про прекрасну пору, коли ми подорожували. У статті я поділюся з вами рецептом ніжного італійського десерту. На мій погляд, це одна з найсмачніших яблучних страв.

Інгредієнти

Красота складається з 2 частин — здобного тіста і яблучної начинки. Ніжний шар яблук покритий хрусткою скоринкою.

Для приготування тіста вам знадобляться наступні продукти:

  • універсальна борошно — 1,5 склянки;
  • крижана вода і вершкове масло — по чашці;
  • цукровий пісок — 2 столові ложки;
  • лимонна цедра і сіль — по половині чайної ложки;
  • яєчний жовток — 1 штука.

Вершкове масло потрібно попередньо потримати в морозилці.

Для приготування начинки знадобляться наступні продукти:

  • яблука — 6 штук;
  • цукор — 2 столові ложки;
  • лимонний сік — з половинки лимона;
  • кориця — чверть чайної ложки;
  • мускатний горіх і сіль — по щіпці.

Бажано вибирати яблука з різним смаком. Я зазвичай використовую мікс з терпких і солодких сортів фруктів.

Щоб створити корочку, ми буде покривати десерт яєчною масою. Для її приготування вам знадобиться:

  • яйце — 1 штука;
  • вода і грубий цукор з великими кристалами — по столовій ложці.

Підготуйте додаткові продукти для десерту:

  • мигдальну борошно — пару чайних ложок;
  • свіжу журавлину — пару столових ложок;
  • листя м’яти — для оформлення.

Вам знадобиться також міксер, скалка, кулінарна пензлик, деко і пергаментний папір.

Готуємо начинку

Киньте в миску сіль, корицю, цукор і мускатний горіх. Перемішайте сухі продукти. Відкладіть в сторону.

Зніміть з яблук шкірку. Подрібніть їх у вигляді скибочок і покладіть в миску. Посипте шматочки фруктів сумішшю цукру і прянощів, а потім полийте лимонним соком.

Добре перемішайте продукти і відкладіть на 10 хвилин. Нехай яблука маринуються в лимонному соці спеціях і цукрі.

Робимо тісто

Киньте в миску борошно, цукор, цедру і сіль. Перемішайте сухі продукти. Візьміть терку з великими отворами. Натріть масло в суху суміш. Акуратно перемішайте масу пальцями. Покладіть в окрему миску жовток яйця. Додайте крижану воду. Збийте масу міксером.

Поступово додавайте яєчну масу по столовій ложці в суху суміш і перемішайте вилкою. Продовжуйте цей крок до тих пір, поки у вас не закінчиться рідка яєчна маса. Акуратно замішуйте тісто руками, поки у вас не вийде однорідна суміш. Скачайте масу в кулю.

Збираємо десерт

Посипте 2 листи пергаментного паперу борошном. Покладіть між ними куля з тіста і розкачати качалкою в плоский коло діаметром 12-13 см. Постеліть чистий аркуш пергаментного паперу на деко. Покладіть на нього круглу заготовку з тіста і посипте мигдальною борошном центр вироби.

Візьміть підготовлені яблука. Якщо в них утворилася рідина, то злийте її. Помістіть скибочки фруктів в центр заготовки з тіста, залишаючи по краях кордон 5 см. Покладіть яблука гіркою.

Акуратно загніть краю тесту до центру. Створіть складки з інтервалом в 5 см, залишаючи центр кросати відкритим . Використовуючи обидві руки, натисніть на тісто, щоб ущільнити яблука.

Розкидайте поверх яблук жменю журавлини.

Випікаємо

Розбийте в окрему миску яйце, додайте грубий цукор і воду. Перемішайте продукти і відкладіть в сторону. Розжарити духовку до 190 ° С. Надішліть деко з пирогом в духову шафу. Через 15 хвилин нанесіть пензлем половину яєчної суміші на краю вироби. Випікайте ще 10 хвилин.

Тепер змастіть половиною яєчної суміші яблука. Покладіть лист фольги поверх яблучної начинки і продовжуйте випікати ще 20 — 25 хвилин або до тих пір, поки скоринка не стане золотисто-коричневого.

Дайте виробу охолонути на деку. близько 5 — 10 хвилин. Потім акуратно перекладіть на дротяну решітку, щоб фрукти продовжували остигати.

Подаємо на стіл

Подавайте пиріг теплим. Прикрасьте його листочками м’яти. Ви можете доповнити десерт кулькою ванільного морозива.

Кросату можна зберігати при кімнатній температурі 2 дні, а в холодильнику — до 5 діб.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий