Свекруха навчила готувати ледачий штрудель з бананом і сиром.

Свекруха навчила готувати ледачий штрудель з бананом і сиром - рецепт приготування Випічка з сиру

Нещодавно у свекрухи спробувала смачний і ароматну ледачу випічку. Як виявилося, домашній штрудель з лаваша і сирно-ягідної начинки готується дуже просто. Поєднання сиру з різними фруктами і ягодами — це не тільки смачно, але і корисно. Смачний ледачий десерт можна змінювати за своїм бажанням. Начинка може бути абсолютно різною.

Перелік інгредієнтів

  • Сир домашній — 900 грам.
  • Тонкий лаваш — 4 листа.
  • Цукор — 150 грам.
  • Ізюм — 2/3 склянки.
  • Банани — 4 штуки.
  • Яйця — 4 штуки.
  • Ванілін — 10 грам.
  • Яйця — 2 штуки.
  • Цукор — 2 столові ложки.
  • Сметана не менше 20% жирності — 6 столових ложок.

Рецепт приготування

Деякі інгредієнти необхідно попередньо підготувати, перш ніж використовувати їх для приготування штруделя. Ізюм спочатку промийте в холодній воді, а потім залийте його окропом. Залежно від того, наскільки тверді ягоди, їх потрібно запарювати від 10 до 25 хвилин. Після цього відкинути на друшляк або ж кухонне сито і залишити для стікання всієї рідини.

У досить глибоку ємність викладіть сир, всипте до нього цукор разом з ваніліном, а також вбийте яйця. Сполучені інгредієнти збийте блендером, щоб вийшла однорідна сирна маса. Далі видаліть з бананів шкірку і розріжте їх спочатку уздовж на дві половини, а потім ще наріжте півкільцями товщиною 2-3 міліметра.

Формуємо і випікаємо штрудель

Запарені ягоди родзинок і подрібнені банани додайте до підготовленої сирної маси. Всі інгредієнти начинки добре перемішати лопаткою до однорідності. Тепер потрібно сформувати по черзі всі штруделі. Для цього розкладіть на обробній дошці або очищеної поверхні столу лист лаваша і викладіть на його приблизно 1/4 частина приготовленої сирно-ягідної начинки.

Лопаткою або столовою ложкою рівномірно розподіліть її рівним шаром по всій поверхні лаваша. Потім підверніть краю лаваша, щоб запобігти потраплянню начинки на дно форми під час випікання. Поверніть лаваш в рулет і викладіть в глибоку форму. Таким же способом сформуйте ще 3 рулету і помістіть в форму.

Тепер потрібно зробити суміш для заливки. У невеликій ємності збийте блендером яйця з цукром. Потім викладіть до них жирну сметану і пробийте ще 30 секунд. Що вийшла яєчної-сметанною рідкою сумішшю полийте зверху покладені в форму рулети. Помістіть їх в духовку і готуйте 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Готові штруделі після охолодження посипте пудрою, порційно наріжте і подайте до столу. Рецепт від свекрухи міцно зайняв місце в моїй скарбничці.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий