Сусідка дала відро абрикосів. Частина їх повернула їй у вигляді домашнього зефіру, ще й рецептиком поділилася

Десерти

Зефір я дуже люблю, але давно не готувала його. Нещодавно сусідка дала мені відро абрикосів, і у мене з’явилася можливість сфабрикувати це апетитні ласощі. Кажуть, що зефір в домашніх умовах приготувати практично неможливо. Але я сусідку пригостила солодким десертом, який їй дуже сподобався. Як виготовити абрикосовий зефір, розповім далі.

Складові

Отже, вам потрібно мати:

  • 500 г абрикосів;
  • 480 г цукру;
  • 7 г агар-агар;
  • 120 мл води;
  • 1 яєчний білок;
  • 50 г цукрової пудри.

Як готувати?

Виконайте наступні дії:

Спершу вимийте абрикоси, видаліть з них кісточки. Викладіть абрикоси на деко і відправте в розігріту духовку на 15-20 хв. Вийміть абрикоси з духовки, остудіть і протріть через сито. Вам потрібно отримати 200 г пюре. Додайте в абрикосове пюре 200 г цукру, розмішайте. Поставте пюре на вогонь і, постійно розмішуючи, дочекайтеся повного розчинення кристалів цукру. Масу кип’ятити не можна. Перекладіть пюре в великий контейнер і відставте, щоб охололо. Як охолодити його швидко? Влийте в більшу форму холодну воду і додайте кубики льоду. Потім помістіть контейнер з пюре в цю форму. Далі змішайте 10 г цукру з агар-агаром. Відставте в сторону. Решта 270 г цукру з’єднайте з водою, відправте в каструлю і доведіть до кипіння. Потім тонкою цівкою при постійному помішуванні всипте в киплячий сироп агар-агар з цукром.

Варіть сироп до тих пір, поки агар-агар не розчиниться повністю, а маса не нагріється до температури 110 ° С (сироп з ложки повинен стікати тонкою ниточкою). У пюре додайте білок і збийте його міксером до отримання пишної маси. Продовжуючи збивати пюре, тонкою цівкою влийте в нього сироп. Викладіть масу в кондитерський мішок з насадкою, сформуйте зефір на пергаментному папері або силіконовому килимку. Залиште зефір на 5 годин (краще на ніч) при кімнатній температурі, щоб ласощі висохло. Притрусіть половинки зефіру пудрою цукрової, зніміть з пергаменту і об’єднайте в пари.

Апетитний абрикосовий зефір готовий! Кличте близьких до столу і починайте трапезувати.

 

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий