Тернослива або тернівка — суміш сливи з аличею. Смак соусу можна варіювати, додаючи різні інгредієнти.
СКЛАДОВІ:
- сливи (терен) — 1 кг
- вода — 100 мл
- м’ята — 5 гілочок
- часник — 5 зубчиків
- перець чилі — 1 шт.
- кінза — ½ пучка
- кріп — ½ пучка
- сіль
Покроковий процес приготування соусу
Видалити кісточки з плодів, всипати сіль, дати постояти.
Масу поставити на плиту, довести до кипіння, варити п’ять хвилин на тихому вогні.
Подрібнити зелень і перець чилі.
Спочатку в загальну масу всипати перець, через п’ять хвилин — решту інгредієнтів.
Соус перемішати, вогонь погасити.
Всипати роздавлений часник, перетворити масу в пюре за допомогою блендера.