Маринад: на 1 літр води:
- 1,5 ст.л. солі (без гори)
- 3 ст.л. цукру (без гори)
- 1 ч.л. лимонної кислоти (без гори)
На 1 трилітрову банку з спецій я брала:
- горошком перець — 1 ч.л.
- насіння гірчиці — 1 ч.л.
- насіння коріандру — 1 ч.л.
- 2-3 зубчики часнику порізати на пластинки
- гострий перець по смак
- листя хрону
- трава тархун — 2 гілочки
- листя вишні — 2-3 шт
- парасольку кропу
Миємо огірки, відрізаємо хвостики, в банку перекладаємо приправи.
Далі розкладаємо огірки і заливаємо кип’ятком. Залишаємо на 15 хвилин. Після зливаємо воду з банок в каструлю, варимо маринад.
Заливаємо маринадом огірки і закриваємо кришками. Укутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Огірки виходить хрусткими, гострими і дуже смачними. Зберігаються прекрасно при кімнатній т-рі в квартирі. Гарних вам і смачних заготовок.
В одну трилітрову банку зазвичай поміщається від 1,5 кг до 2 кг огірків, це залежить від розміру огірків.
Скільки вміщається води, вимірюйте обов’язково перевіреним методом, як виявилося мірна кружка може брехати.