Смачні гострі, хрусткі огірки без оцту

Консервація

Маринад: на 1 літр води:

  • 1,5 ст.л. солі (без гори)
  • 3 ст.л. цукру (без гори)
  • 1 ч.л. лимонної кислоти (без гори)

На 1 трилітрову банку з спецій я брала:

  • горошком перець — 1 ч.л.
  • насіння гірчиці — 1 ч.л.
  • насіння коріандру — 1 ч.л.
  • 2-3 зубчики часнику порізати на пластинки
  • гострий перець по смак
  • листя хрону
  • трава тархун — 2 гілочки
  • листя вишні — 2-3 шт
  • парасольку кропу

Миємо огірки, відрізаємо хвостики, в банку перекладаємо приправи.

Далі розкладаємо огірки і заливаємо кип’ятком. Залишаємо на 15 хвилин. Після зливаємо воду з банок в каструлю, варимо маринад.

Заливаємо маринадом огірки і закриваємо кришками. Укутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Огірки виходить хрусткими, гострими і дуже смачними. Зберігаються прекрасно при кімнатній т-рі в квартирі. Гарних вам і смачних заготовок.

В одну трилітрову банку зазвичай поміщається від 1,5 кг до 2 кг огірків, це залежить від розміру огірків.

Скільки вміщається води, вимірюйте обов’язково перевіреним методом, як виявилося мірна кружка може брехати.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий