Шоколадний пудинг: можна готувати хоч кожен день

Десерти

Пудинг готується дуже просто і швидко, виходять м’які і ніжні ласощі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • – борошно, 1 ст.л;
  • – молоко, 1 л;
  • – крохмаль, 2 ст.л;
  • – жовток, 1 шт;
  • – какао, 3 ст.л;
  • – цукор, 1 стакан;
  • – вершки, 0.5 склянки.

Молоко з’єднуємо з вершками, вбиваємо жовток, перемішуємо. Тепер всипаємо борошно, крохмаль і цукор, какао. Добре вимішуємо масу і ставимо на плиту, включаємо невеликий вогонь і варимо, постійно перемішуючи, протягом 15 хвилин. Коли маса стане густою, вимикаємо вогонь.

Розкладаємо мус в порційні стаканчики або креманки. Ставимо в холодильник на 2 – 3 години.

За бажанням, ви можете приготувати повноцінний десерт. Беремо пісочне печиво і ламаємо його на шматочки, викладаємо на дно формочки або креманки. Зверху наливаємо збиті з пудрою жирні вершки, на них – наш пудинг. Зверху викладаємо крем з вершків, поливаємо соусом з будь-яких ягід або розтопленим шоколадом і ставимо все в холодильник. Можна взяти шоколадне печиво з прошарком.

Як варіант, можна зробити пудинг з подрібненими горіхами, шматочками зефіру, сирною масою та іншими солодкими продуктами, які ви берете для готування домашніх солодощів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий