Рецепт гранатового чізкейку з повітряним бісквітом, желейним прошарком і ніжним декором

Десерти

Варіацій приготування популярних десертів — чізкейків існує безліч, від суфле до звичайних запіканок. Нижче пропонуємо вам рецепт такої випічки, родзинкою якої є те, що в неї при приготуванні додається гранатовий сік.

Гранатовий сік в цьому чізкейку дуже приємно поєднується з вершковим сиром. До того ж гранат, як відомо, — фрукт корисний для здоров’я.

Які будуть потрібні інгредієнти

Для випічки бісквіта потрібні будуть:

  • розм’якшене вершкове масло — 30 г;
  • молоко — 4 ст. л .;
  • борошно — третину склянки;
  • яйця (ділимо на жовтки і білки) — 3 шт .;
  • ванільний екстракт — 3 мл;
  • цукор — 4 ст. л.

Для сиропу:

  • гранат — 1 великий;
  • цукор — 3 ст. л .;
  • сік, видавлений з лимона — 1 ч. л.

Для желе:

  • приготований сироп — 3 ст. л. плюс чайна ложка;
  • вода — 2 ч. л .;
  • желатин — ¼ ст. л .;
  • сік, видавлений з лимона (свіжий), — 1 ч. л.

Для начинки:

  • сир вершковий — 150 г;
  • будь-який несолодкий йогурт — 50 г;
  • сік лимона — 2 ст. л .;
  • желатин — ¼ ст. л .;
  • приготований сироп — 2 ст. л .;
  • екстракт ванільний — 2 мл;
  • вода — 1 ст. л. і 1 чайна ложка;
  • цукор — 2 ст. л .;
  • вершки 33% — 100 г.

Процес приготування бісквіта

Для приготування коржів викладіть в миску масло і налийте туди ж молоко. Поставте миску на водяну баню і нагрівайте інгредієнти до розчинення масла. Просійте в розчин борошно і все перемішайте вінчиком.

Рецепт гранатового чізкейку з повітряним бісквітом, желейним прошарком і ніжним декором

Викладіть в миску жовтки яєць, знову перемішайте. Білки збийте з цукром в міцну піну. Перекладіть білки в тісто і обережно перемішайте масу лопаткою.

Рецепт гранатового чізкейку з повітряним бісквітом, желейним прошарком і ніжним декором

Форму змастіть невеликою кількістю масла і застеліть пекарним папером. Вилийте в неї тісто. Поставте форму в деко з високими стінками, в яке попередньо налийте воду (приблизно на 2 см). Випікайте бісквіт в розігрітій до 160 ° С духовці 50 хв.

Готовий бісквіт дістаньте з форми і розріжте на 2 коржі. Візьміть форму поменше. Поставивши її поверх одного з коржів, обріжте його по периметру, таким чином підрівняти. Покладіть обрізаний корж у форму.

Сироп і желе

Гранат розберіть на зерна. Складіть зерна в каструльку, насипте туди ж цукор, вилийте лимонний сік. Варіть сироп, поки ягоди не дадуть багато соку і він злегка не загусне.

Рецепт гранатового чізкейку з повітряним бісквітом, желейним прошарком і ніжним декором

Частину приготовленого сиропу вилийте в миску. Додайте розведений на водяній бані желатин, воду і лимонний сік. Все перемішайте.

Приготування начинки і збірка торта

Сир і інші інгредієнти, приготовані для начинки, викладіть в миску. Перемішайте все до однорідності і розчинення цукру. ¼ частину начинки викладіть на покладений в форму корж і розрівняйте.

Рецепт гранатового чізкейку з повітряним бісквітом, желейним прошарком і ніжним декором

Поставте чізкейк в холодильник на 10 хв. На злегка затверділу начинку вилийте ½ частину желе. Розрівняйте і знову поставте в холодильник на 10 хв. На желе викладіть ще ¼ частину начинки.

Рецепт гранатового чізкейку з повітряним бісквітом, желейним прошарком і ніжним декором

Знову поставте чізкейк в холодильник на 10 хв. Покладіть на начинку другий корж. Повторіть операцію з шарами.

Рецепт гранатового чізкейку з повітряним бісквітом, желейним прошарком і ніжним декором

Готовий чізкейк помістіть в холодильник на 2-3 години.

Рецепт гранатового чізкейку з повітряним бісквітом, желейним прошарком і ніжним декором

Коли начинка і желе добре застигнуть, подавайте десерт до столу. Попередньо розріжте його на порційні шматки і покладіть зверху який-небудь декор — цукрові квіточки, ягоди граната і т. д.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий