Повітряний манговий чізкейк з глянцевою поверхнею і симпатичним оформленням: без випікання

Десерти

Зараз нікого вже не здивуєш чізкейк, який міцно увійшов в наше життя. Але його традиційний рецепт вже багатьом набрид, тому хочеться чогось новенького, незвичайного. І в цьому випадку можна приготувати манговий чізкейк, який виходить дуже смачним і красивим.

Список інгредієнтів

Щоб зробити основу для цього апетитного десерту, нам знадобляться:

  • 90 грам печива;
  • 25 мл молока.

Для приготування основної частини чізкейку, нам потрібні будуть такі компоненти, як:

  • 200 грам вершкового сиру;
  • 50 грам цукру;
  • 30 мл молока;
  • 5 г желатину;
  • цедра і сік з третини лимона;
  • 200 мл вершків;
  • 60 грам мангового пюре.

Для верхнього шару нам потрібні будуть:

  • 30 мл води;
  • 2 грами желатину;
  • 10 грам цукру;
  • 40 грам мангового пюре;
  • чорниця для прикраси.

Спосіб приготування

Насамперед подрібнюємо печиво, додаємо до нього молоко, ретельно перемішуємо і викладаємо тісто на дно форми, в якій будемо готувати чізкейк. Далі ставимо цю форму в холодильник, а самі приступаємо до основної частини. Для цього змішуємо вершковий сир і 30 грам цукру у великій мисці.

У невеликій ємності змішуємо молоко і желатин, після чого ставимо її на водяну баню і нагріваємо, постійно її помішуючи. Потім відправляємо її до суміші з вершкового сиру і гарненько заважаємо.

Додаємо в миску цедру і сік лимона, знову заважаємо. В окрему велику миску додаємо вершки цукор, що залишився і збиваємо їх блендером до утворення м’яких піків. Збиті вершки перекладаємо до суміші з вершкового сиру і акуратно перемішуємо до однорідності.

Відокремлюємо 150 грам отриманого крему в іншу миску, а в залишки суміші з вершкового сиру додаємо пюре з манго. Перемішуємо цю масу до однорідного стану, а потім перекладаємо її на корж з печива, розгладжує і відправляємо в морозильну камеру на 20 хвилин.

Потім дістаємо торт назад і накладаємо на нього залишки вершково-сирною суміші, які теж відправляємо охолодитися в морозилці на 20 хвилин. І в кінці приступаємо до оформлення. Для цього в миску з водою кладемо желатин і нагріваємо суміш на водяній бані, постійно помішуючи.

Потім додаємо до них цукор і пюре з манго, охолоджуємо суміш до кімнатної температури, викладаємо її на торт.

В кінці залишиться лише остудити десерт, витягнути його з форми, прикрасити ягодами і подавати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий