Повітряний крем-десерт всього за 5 хвилин! Який же він смачний!

Десерти

Якщо ви де-небудь пробували або навіть самі готували баваруа (баварський крем), напевно, пам’ятаєте його смак.

Чарівний вершковий крем желеподібної консистенції приголомшливо вже сам по собі, а ще відкриває величезний простір для кулінарної фантазії.

Його можна використовувати для створення багатошарових тістечок, як начинку для млинців і тарталеток, а також для змазування тортів …

Біда в тому, що ці ласощі досить калорійно, так як рецептурою передбачено використання жирних вершків, молока, яєць …

З цього сьогодні у нас дієтичний рецепт крем-десерту.

Цей баварський крем дозволяється їсти навіть тим, хто стежить за вагою по системі Дюка.

За смаком – чудова річ!

Інгредієнти

  • Молоко – 1,5 скл.
  • Цукор – за смаком
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Сметана – 300 мл
  • Вода – 4 ст. л.
  • Ванільний екстракт – 1 ч. Л.
  • Желатин – 1 ст. л.

Рецепт приготування

Розітріть жовтки з цукром і поставте на слабкий вогонь.

Тонкою цівкою влийте молоко і прогрівайте протягом 10 хвилин при постійному помішуванні.

До кипіння не доведіть! Зніміть з плити.

Збийте нежирну сметану або йогурт без наповнювачів з ванільним екстрактом.

Замочіть (розчиніть) желатин згідно з інструкцією на упаковці .

Влийте желатин в молочно-яєчну суміш, перемішайте, залиште остигати при кімнатній температурі.

Додайте збиту сметану або сир, ще раз ретельно перемішайте і розкладіть по креманках.

Помістіть в холодильник для застигання.

І дорослі, і малята будуть в захваті від цього повітряного, пористого десерту!

Консистенція готового десерту багато в чому визначається кількістю желатину.

Покладіть трохи більше – отримаєте практично Панакоту, трохи менше – отримаєте десерт, по консистенції наближений до морозива.

Сміливо діліться рецептом з друзями, вони будуть вдячні!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий