Помідори «Заливні». Робила 3 баночки на пробу, з’їли за вечір

Консервація

Один зі старих рецептів – помідори заливні в желе. Мало того, що виходить дуже красиво, так ще і дуже смачно. Дуже рекомендую зробити і спробувати.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 2 кг;
  • цибуля, 2 шт;
  • вода, 1 л;
  • цукор, 4 ст.л;
  • сіль, 1.5 ст.л;
  • желатин швидкорозчинний, 30 г;
  • перець духмяний, 3 шт;
  • перець горошком, 6 шт;
  • оцет 9%, 2 ст.л;
  • лавровий лист, 2 шт.

Помідори «Заливні»: процес приготування

Помідори ріжемо на 2 або 4 частини, цибулю ріжемо кільцями.

Укладаємо в стерилізовані банки половинки помідорів і кружки цибулі, чергуючи шари.

Воду нагріваємо і змішуємо з цукром і сіллю, додаємо перці і лавровий лист, кип’ятимо кілька хвилин і всипаємо желатин.

Варимо пару хвилин і вливаємо оцет. Варимо половину хвилини і заливаємо маринад в банки.

У каструлю кладемо рушник, ставимо банки, наливаємо теплу воду по шийку банок і стерилізуємо після закипання протягом 15 хвилин.

Закручуємо кришки, перевертаємо і не укутуючи, залишаємо остигати.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий