Помідори в покупному томатному соку з оцтом

Помідори томатному соку - рецепт домашньої закрутки Консервація

У такій апетитною заготівлі з’їдаються не тільки помідори, але використовується і заливка для пиття, приготування борщів і соусів. Постарайтеся придбати для заливки сік з найменшою кількістю добавок. Заготівлю помідорів передбачається проводити методом потрійної заливки — два рази кип’ятком і останній томатним соком.

Складові:

  • помідори — по потребі

Спеції (за вибором):

  • лавровий лист
  • лист хрону
  • парасольки кропу
  • корінь хрону (очистити і нарізати смужками)
  • листя смородини
  • перець чорний і запашний в зернах
  • часник

Заливка на 1,5 л:

  • сік томатний покупний — 1,5 л
  • сіль — 1 ст. ложка без верху
  • цукор — 1-2 ст. ложки
  • оцет 9% — 1 ст. ложка

Покроковий процес консервації помідорів

Для консервування відберіть стиглі, але щільні помідори без пошкоджень. Також підберіть для заготовки набір спецій, які будете додавати на дно кожної банки за смаком. Як варіант, ви можете обійтися і зовсім без спецій, тоді сік з помідорів можна буде пити навіть малолітнім дітям.

Ще вам слід вирішити, скільки помідорів і в банки яких ємностей ви будете закатувати, рішення за вами — від 500 мл до 3 л. Ретельно вимийте відібрані банки і стерилізуйте будь-яким зручним для вас методом.

На дно підготовлених банок покладіть спеції і прянощі, заповніть до верху вимитими помідорами.

Закип’ятіть воду, залийте нею помідори в банках, накрийте кришками і витримайте 5-7 хвилин. Потім злийте воду через спеціальну кришку з отворами. Повторіть процедуру з заливкою кип’ятком, настоюванням і зливанням ще раз.

Приготуйте томатну заливку. Для цього влийте в каструлю томатний сік, додайте сіль і цукор, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини. Потім додайте оцет і варіть ще 2 хвилини.

Залийте помідори в банках приготованим томатним маринадом, щільно закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.

Помідори в покупному томатному соку з оцтом чудово зберігаються в затемненій коморі з кімнатною температурою і будуть готові до вживання вже через місяць.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий