Пропонуємо вашій увазі рецепт помідорів в томатному соку без стерилізації, який підійде зайнятим господаркам. Адже не завжди є час, бажання і велика каструля для стерилізації наповнених банок. Використовуючи для заливки покупний сік, ви добре заощадите ще й на процедурі перемелювання.
Інгредієнти на 3 банки ємністю 1 л:
- помідори — близько 2-2,5 кг
- томатний сік покупний — 1,5 л
- часник — 6 зубчиків
- цукор — 3 ст. ложки
- сіль — 1,5 ст. ложки
- оцтова есенція 70% — 1,5 ч. ложки
- перець чилі — 1 стручок (або за смаком)
- лавровий лист — 3 шт.
- перець чорний в зернах — 15 шт.
- перець духмяний в зернах — 9-12 шт.
Процес приготування помідорів без стерилізації
Ретельно вимийте банки і стерилізують їх зручним для вас методом. Кришки прокип’ятіть і висушіть.
Для заготівлі підберіть стиглі, але щільні помідори невеликого розміру. Ретельно вимийте їх. На дно кожної банки покладіть по одному лавровому листу, шматочку гіркого перцю і часник, очищений і нарізаний часточками.
Заповніть банки підготовленими помідорами. Тепер пора зайнятися заливкою, для якої ви повинні підібрати томатний сік з найменшою кількістю добавок, від виробника, якому довіряєте.
Спочатку в каструлі закип’ятіть 1,5 л води, залийте нею заповнені банки до верху, накрийте кришками і залиште на 20 хвилин. Злийте воду. Розкладіть по банкам зерна чорного і запашного перцю.
У каструлю налийте покупний томатний сік, додайте сіль, цукор. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 3-5 хвилин. Киплячою томатною заливкою залийте помідори в банках до самого верху.
Додайте в кожну банку зверху ½ ч. Ложки есенції, щільно закрийте або закрутіть гвинтовими кришками і переверніть догори дном до повного охолодження.
Помідори в покупному томатному соку без стерилізації відмінно зберігаються в темній коморі при кімнатній температурі.