Помідори часточками на зиму

Консервація помідорів - рецепт на зиму Консервація

Взимку без консервованих помідорів важко уявити свята і будні, тому в літньо-осінній овочевий сезон постарайтеся закатати побільше баночок з помідорними. Пропонуємо рецепт помідорів, консервованих часточками.

Для заготівлі підійдуть щільні м’ясисті помідори невеликого розміру типу вершки. Консервування проводиться методом стерилізації. Помідори відмінно зберігаються при кімнатній температурі. Помідори, консервовані часточками, порадують вас взимку не тільки смачною закускою, а й пряною ароматною заливкою.

Складові:

  • помідори щільні, дрібні, червоні — за потребою

У кожну банку ємністю 1 л:

  • часник — 1 зубчик
  • лавровий лист — 1-2 шт.
  • перець чорний горошком — 5 шт.
  • гвоздика — 1-3 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • соняшникова олія — 1 ст. ложка

Для заливки:

  • вода — 1 л
  • сіль — 1 ст. ложка
  • цукор — 3 ст. ложки

Покроковий процес консервації помідорів на зиму

Помідори вимийте і розріжте навпіл, ті, що побільше — на 4 частини.

На дно кожної стерильної банки покладіть цибулю, нарізану кільцями, часник, нарізаний часточками, лавровий лист. Щільно заповніть шматочками помідорів, зверху всипте перець горошком, гвоздику і влийте олію.

Закип’ятіть необхідну кількість заливки і залийте нею помідори в банках.

Пастеризують 15 хвилин при 85 градусах води. Закатайте банки з помідорами і переверніть догори дном до повного охолодження.

Остиглі банки з помідорами віднесіть на зберігання в комору без потрапляння прямих сонячних променів.

Приємного апетиту і смачних заготовок!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий