Полуничне варення за 3 хвилини — краще, що я готувала: швидко і неймовірно смачно

Полуничне варення за 3 хвилини - рецепт приготування Консервація

Мене завжди лякала консервація. Всі ці маніпуляції з банками, кришками, стерилізація і т.д. Те банки лопалися, то псувалися продукти. Але я так люблю полуничне варення, що все-таки зважилася приготувати його знову, але пішла легшим шляхом. Повірте, це краще, що я готувала. Оцінили все.

Варення за 3 хвилини Щоб вийшло точно, як у мене, 27 невеликих баночок варення, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • полуниця — 8 кг
  • лимон — 4 шт
  • цукор — 2 кг

Для початку полуницю потрібно добре промити, щоб потім у вас на зубах не хрустів пісок, наприклад. Потім видаляємо чашолистки і всю полуницю розминаємо давилкой для пюре. Якщо ви хочете цілі ягоди, то не уявляйте їх взагалі.

Засипте ягоди цукром і лягайте спати. Вранці вам залишиться тільки вилити в таз з полуницею лимонний сік і поставити її варитися на 3-4 хвилини. Все, чудове, ароматне варення готове.

Підготуйте банки, щоб вони були повністю сухі, без єдиної краплі рідини. Розлийте варення по банках, щільно закрийте кришкою і залиште на 24 години. У мене банки приблизно 300-350 г кожна.

У вас вийде варення середньої густини, красивого кольору за рахунок лимонного соку і дуже ароматне. Воно легко наноситься на тост, а смак просто приголомшливий. Мої близькі оцінили на ура, знищивши все варення за одну зиму. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий