Полуничне варення ароматне і смачне

Полуничне варення ароматне і смачне - рецепт приготування Консервація

Полуничне варення дуже ароматне і смачне. А якщо ви його приготували самі, а не купили в магазині, то подвійно смачніше. У приготуванні немає нічого складного і трудомісткого. Тільки необхідно трішечки вільного часу.

Складові:

Полуниця свіжа — 1 кг.
Цукровий пісок — 1 кг.

Приготування:

Для приготування варення вибирайте невеликі, щільні ягоди.
1. Ягоди полуниці переберіть. Для того, щоб варення не заграє в процесі зберігання, ягоду необхідно помити в содовому розчині. Перед миттям плодоніжки не видаляйте, щоб уникнути, попадання бактерій всередину ягоди. Для приготування содового розчину, в глибоку миску налийте воду і розведіть соду (на 1 літр води — 1 чайна ложка соди без верху). Потім полуницю помістіть в друшляк і кілька разів занурте в содовий розчин. Дайте воді стекти, полуницю просушіть, плодоніжки видаліть. Чисту ягоду складіть в глибокий посуд, засипте цукром. Залиште полуницю на 5-6 годин, щоб ягода дала сік.
2. Поставте каструлю з ягодами на плиту, вогонь повинен бути середнім. Дочекайтеся, коли варення закипить, проваріть близько 5 хвилин, зніміть з вогню і залиште настоюватися близько 9 годин. Вогонь при варінні варення повинен бути середнім, так як при високому нагріванні варення підгорить, а на повільному ягоди можуть перетворитися в пюре. Потім полуничне варення знову поставте на плиту, доведіть до кипіння, проваріть близько 5 хвилин (видаляйте пінку), зніміть з вогню і знову залиште на 9 годин.
3. І остання варіння перед закриттям: доводите варення до кипіння, проваріть близько п’яти хвилин. Вимкніть вогонь і залишіть остигати на 1 годину.
4. Розлийте готове варення по стерилізованим банкам, накрийте кришками, закатати.
5. Банки переверніть, закутайте і дочекайтеся повного остигання, розмістіть на зберігання. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий