Перед будь-яку вечіркою готую на десерт дзукотто. Швидко, недорого, і завжди викликає захоплення гостей

Десерти

Який десерт може бути краще, ніж морозиво? Тільки морозиво в ніжній оболонці з бісквіту, присипане ніжною шубкою з какао і цукрової пудри. Унікальне ласощі, яке зберігається в морозильній камері протягом декількох годин, перетворюється в оригінальний торт. Я готую його постійно, до будь-якій вечірці, і гості зустрічають десерт із захопленням.

Тонкий бісквіт з вершковою начинкою

В якості основи можна використовувати нарізаний скибочками класичний бісквіт або навіть савоярді, злегка змочені водою і цукром. Я зазвичай начиняю його улюбленим морозивом з шоколадом і фісташками. Вишукане поєднання, яке мені дуже подобається. Можете замінити це фруктовим морозивом, шоколадним морозивом з пастою Nutella або будь-яким іншим на ваш вибір.

Чому мені подобається в якості основи використовувати м’яке морозиво? Тому що саме завдяки йому всередині бісквіта гості відчувають ніжний, вершковий крем. Навіть після морозилки воно не замерзає до твердого стану. З іншого боку, ви можете просто дістати десерт з морозилки за годину до подачі на стіл, і ефект буде приблизно таким же. Зручність використання м’якого морозива в тому, що десерт робиться заздалегідь і зберігається в морозильній камері в готовому вигляді. У будь-який момент можна дістати його і подати на стіл.

Рецепт десерту-морозива

Я готую на десерт морозиво з бісквітом не перший рік і жодного разу не залишалася розчарованою. Більш того, гості завжди просять добавки, а господині пошепки просять поділиться секретом. Та й як інакше, адже виходить дуже смачно. А готується буквально за лічені хвилини, якщо є всі необхідні інгредієнти.

Для приготування півсфери близько 16 см в діаметрі потрібно:

  • 300 грамів бісквітної основи для торта — це може бути класичний бісквіт, масляний, шафран;
  • 350 г фісташки морозива, яке ви можете замінити будь-яким смаком за вашим вибором;
  • 350 г шоколадного морозива;
  • 1 стакан води;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • какао і вершки для сервірування.

В якості наповнювача можна використовувати фрукти, вишню з компоту, свіжі або заморожені ягоди. Шоколад, волоські горіхи, родзинки — менш популярні, але теж можуть бути використані для зміни і поліпшення смаку.

Як приготувати морозиво дзукотто

В першу чергу приготуйте бісквіт або використовуйте вже наявний у вас сухий корж. Наріжте скибочками завтовшки приблизно 1 см і смужками приблизно по 5 см. Потім застеліть форму для дзуккотто харчовою плівкою, щоб потім було легше діставати готовий десерт. Викладіть форму шматочками бісквіту.

Ложкою просочіть основу водою, попередньо змішаної з цукром. Потім додайте шар фісташкового морозива, залишивши до краю не менше 1 см. Нарешті, додайте залишився шоколадне морозиво, яке ви вибрали для центру.

В кінці закрийте шаром бісквіта і змочіть невеликою кількістю води. Це зробить бісквітну основу ніжнішою. Закрийте харчовою плівкою і залиште в морозильній камері мінімум на 3 години для застигання. Нарешті, переверніть на сервірувальну тарілку і посипте какао. Морозиво дзуккотто готове. Зберігати в морозилці можна 1 місяць. Восторг гостей забезпечений.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий