Огірки, консервовані з лимонною кислотою — ідеальний спосіб заготовити овочі на зиму

Огірки, консервовані з лимонною кислотою - ідеальний спосіб заготовити овочі на зиму - рецепт приготування Консервація

Огірки, консервовані з лимонною кислотою — ідеальний спосіб заготовити овочі на зиму якраз в тому випадку, коли заготовки з оцтом небажані. Овочі виходять міцними і хрусткими, їх можна подати на стіл, нарізаними на шматочки, або ж використовувати як інгредієнт для салату (олів’є, вінегрету), більш складної закуски або навіть супу.

Складові:

  • Огірки — 1,2 кг.
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Часник — 3 зубчики.
  • Чорний перець — 12-15 горошин.
  • Вода — 600 мл.
  • Сіль — 1,5 ч. л. (Під ніж).
  • Цукор — 1 ч. л. (Під ніж).
  • Лимонна кислота — 1/3 ч. л.

Приготування:

1. Підготуйте огірки для консервації. Підійдуть овочі «засолювального» сорти. Бажано, щоб вони були невеликих розмірів — як раз по висоті банки 0,5 л. Помийте їх і обріжте кінчики.

2. У чисті сухі ємності по 500 мл на дно складіть лаврове листя, очищені зубки часнику, перець горошком.

3. Тепер укладіть в банки свіжі огірки, досить щільно.

4. Залийте огірки крутим окропом і накрийте кришками. Дайте постояти хвилин 15, після чого злийте воду в каструлю — вийде близько 600 мл. Дочекайтеся активного закипання і повторно залийте огірки, чекайте 15 хвилин.

5. Знову слив воду в каструлю, всипте в неї сіль і цукор. Помішуючи, доведіть до кипіння. У кожну банку киньте по щедрою щіпці лимонної кислоти. Залийте розсолом і тут же укупорьте банки.

6. Перекиньте заготовки кришками вниз і дайте в такому вигляді охолонути. Після приберіть для зберігання в прохолодне затемнене місце. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий