На свята традиційно готую тірамісу: в останній раз спробувала лимонне — ще смачніше

Десерти

Я дуже люблю солодощі і найчастіше до свят готую тірамісу, адже цей дивовижний десерт не потребує випічці, так що в його створенні немає нічого складного. А одного разу я зробила не звичайний тортик, а лимонний, і його смак мене настільки вразив, що тепер я роблю таке тірамісу дуже часто, радуючи і себе і своїх домочадців.

Список інгредієнтів

Щоб приготувати желатинову начинку, яка додасть нашому десерту вишуканості, нам знадобляться такі компоненти:

  • 150 грам цукру;
  • 50 грам желатину;
  • по склянці води та лимонного соку.

Щоб зробити вершковий крем для десерту, потрібні будуть наступні інгредієнти:

  • 150 грам маскарпоне;
  • 500 грам збитих вершків;
  • 110 грам цукрової пудри.

Щоб приготувати бісквітну основу для тірамісу, нам знадобляться:

  • 200 грам пісочного печива;
  • 60 мл лимонного соку;
  • пара столових ложок лимонного лікеру;
  • 100-150 грам цукрового пудри (за бажанням)

Спосіб приготування

Насамперед змішуємо в мисці желатин і цукор, потім додаємо туди водичку і ставимо ємність на середній вогонь. Варимо нашу суміш, постійно помішуючи, до тих пір, поки вона не стане однорідною, кремоподібній і напівпрозорої. Потім додаємо до неї лимонний сік і ще раз перемішуємо. Коли все буде готово, рівномірно поділяємо желейну масу на дві мисочки і даємо їй повністю охолонути.

Далі кладемо в чисту миску маскарпоне, збиті вершки і цукрову пудру, після чого змішуємо ці інгредієнти до тих пір, поки крем не затвердіє. Після чого до них додаємо желейну масу з однієї миски і ще раз перемішуємо суміш.

Подрібнюємо в крихту печиво і додаємо до нього лимонний сік, лимонний лікер і цукрову пудру. Коли інгредієнти будуть перемішані, половину маси кладемо на широку тарілку і змащуємо її кремом. Зверху кладемо решту, промазуємо її кремом, а вінчаємо тірамісу желе.

Тепер же залишилося лише поставити торт в холодильник на 4-8 годин, і тірамісу буде готовий. Перед подачею на стіл десерт можна прикрасити шматочками лимона.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий