Моя квашена капуста виходить особливою. Ніколи не роблю її в понеділок

Консервація

У кожній сім’ї є свій унікальний спосіб готувати квашену капусту. Я дотримуюся рецепта, про який дізналася від своєї бабусі. Але тут дуже важливо вибрати відповідний день. Понеділок для цього процесу не підходить, а кращими днями вважаються середа, п’ятниця і субота (так звані жіночі дні). Можна квасити капусту і на зростаючу місяць. І далі я детально розповім, як приготувати це старовинне, але неймовірно смачна страва.

Квашена капуста по моєму сімейним рецептом

Насамперед потрібно сходити на ринок за покупками. Вам будуть потрібні наступні продукти:

  • капуста — 1 кг;
  • 1 середня морква;
  • 1 столова ложка солі;
  • цукор — 2 ст. л .;
  • фільтрована вода — 1 літр;
  • насіння кропу — за смаком.

Процес приготування:

Капусту промити під проточною водою і тонко нарізати.

Морквину потрібно очистити і за допомогою великої терки натерти.

Овочі об’єднати у великій каструлі, додати насіння кропу і добре перемішати.

У воду додати сіль, а як тільки вона повністю розчиниться, залити розсолом капусту. Потім залишити приблизно на 5-6 днів. Але протягом усього цього часу її потрібно щодня протикати виделкою, щоб з неї виходив вуглекислий газ. Якщо цей момент упустити, то вона вийде гіркою.

Злийте воду, додайте цукор і залите новим розсолом.

Через два дні соління буде готове до подачі на стіл. Капуста не тільки виходить дуже смачною, але її також можна гасити і використовувати для приготування пиріжків.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий