У кожній сім’ї є свій унікальний спосіб готувати квашену капусту. Я дотримуюся рецепта, про який дізналася від своєї бабусі. Але тут дуже важливо вибрати відповідний день. Понеділок для цього процесу не підходить, а кращими днями вважаються середа, п’ятниця і субота (так звані жіночі дні). Можна квасити капусту і на зростаючу місяць. І далі я детально розповім, як приготувати це старовинне, але неймовірно смачна страва.
Квашена капуста по моєму сімейним рецептом
Насамперед потрібно сходити на ринок за покупками. Вам будуть потрібні наступні продукти:
- капуста — 1 кг;
- 1 середня морква;
- 1 столова ложка солі;
- цукор — 2 ст. л .;
- фільтрована вода — 1 літр;
- насіння кропу — за смаком.
Процес приготування:
Капусту промити під проточною водою і тонко нарізати.
Морквину потрібно очистити і за допомогою великої терки натерти.
Овочі об’єднати у великій каструлі, додати насіння кропу і добре перемішати.
У воду додати сіль, а як тільки вона повністю розчиниться, залити розсолом капусту. Потім залишити приблизно на 5-6 днів. Але протягом усього цього часу її потрібно щодня протикати виделкою, щоб з неї виходив вуглекислий газ. Якщо цей момент упустити, то вона вийде гіркою.
Злийте воду, додайте цукор і залите новим розсолом.
Через два дні соління буде готове до подачі на стіл. Капуста не тільки виходить дуже смачною, але її також можна гасити і використовувати для приготування пиріжків.