Моє улюблене варення з зеленого Винограду – Готую щороку

Консервація

Взимку тільки встигаю відкривати банки!

Складові:

  • білий виноград (бажано кишмиш) без гілочок – 1 кг
  • цукор – 750 г
  • вода – 150 мл .
  • лимонна кислота – 4 г
  • ванілін – за смаком

Приготування

Вливаємо в каструльку воду, додаючи поступово цукор і варимо до розчинення.

Опускаємо в гарячий сироп промитий виноград, перемішуємо і додаємо лимонну кислоту (або сік 1/2 або 1 лимона), варимо на слабкому вогні близько 30-40 хвилин, знімаючи пінку і періодично помішуючи.

Додаємо в кінці варіння ванілін за смаком і розливаємо гаряче варення по стерилізованим банкам, закочуємо.

Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий