Мій улюблений десерт шоколадні тістечка

Десерти

Шоколадний десерт за арабським рецептом виходить ніжним, повітряним і вишуканим. Він має витончений смак. І підходить для тих, кому подобаються незвичайні солодощі. Рецепт шоколадних тістечок гранично простий. З ним здатний впоратися навіть недосвідчений кулінар.

Склад і спосіб приготування

Для тіста потрібні наступні продукти:

  • Стакан цукрового піску.
  • Яйця в кількості 3 штук.
  • Ванілін.
  • Три чверті склянки молока.
  • Порошок какао в кількості 3 ст. л.
  • Половина чашки вершкового масла.
  • Велика ложка розпушувача.
  • Борошно в кількості 1,5 ст.

Для крему використовуються:

  • Літр молока.
  • Ванілін.
  • Чашка цукрового піску.
  • Вершкове масло в кількості 1 ст. л.
  • Дев’ять великих ложок борошна.

Для просочення знадобиться молоко або розчинна кава. Для прикраси тістечок буде потрібно порошок какао.

Щоб приготувати тісто, треба з’єднати цукровий пісок з яйцями в чаші блендера. Додати молоко, масло. Розтерти інгредієнти до однорідності.

В окремій тарілці змішати просіяне борошно з порошком какао і розпушувачем.

Додати вологі інгредієнти.

Розтерти продукти до появи однорідного тесту. Помістити його в ємність для випічки, покриту маслом. Тісто готують в духовці, розігрітій до 180 градусів, 25 хвилин.

Для крему всі інгредієнти, крім масла, кладуть в каструлю.

Проварюють на слабкому вогні, час від часу помішуючи. Додають в гарячу масу вершкове масло. Розтирають продукти.

Забирають посудину з плити. Накривають плівкою. Остуджують крем.

Основу для десерту заливають кави або молоком.

Охолоджений крем кладуть в кондитерський мішок. Видавлюють на поверхню коржа, формуючи візерунок у вигляді смужок.

Посипають десерт порошком какао. Перед подачею розрізають на квадратики.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий