Шоколадний десерт за арабським рецептом виходить ніжним, повітряним і вишуканим. Він має витончений смак. І підходить для тих, кому подобаються незвичайні солодощі. Рецепт шоколадних тістечок гранично простий. З ним здатний впоратися навіть недосвідчений кулінар.
Склад і спосіб приготування
Для тіста потрібні наступні продукти:
- Стакан цукрового піску.
- Яйця в кількості 3 штук.
- Ванілін.
- Три чверті склянки молока.
- Порошок какао в кількості 3 ст. л.
- Половина чашки вершкового масла.
- Велика ложка розпушувача.
- Борошно в кількості 1,5 ст.
Для крему використовуються:
- Літр молока.
- Ванілін.
- Чашка цукрового піску.
- Вершкове масло в кількості 1 ст. л.
- Дев’ять великих ложок борошна.
Для просочення знадобиться молоко або розчинна кава. Для прикраси тістечок буде потрібно порошок какао.
Щоб приготувати тісто, треба з’єднати цукровий пісок з яйцями в чаші блендера. Додати молоко, масло. Розтерти інгредієнти до однорідності.
В окремій тарілці змішати просіяне борошно з порошком какао і розпушувачем.
Додати вологі інгредієнти.
Розтерти продукти до появи однорідного тесту. Помістити його в ємність для випічки, покриту маслом. Тісто готують в духовці, розігрітій до 180 градусів, 25 хвилин.
Для крему всі інгредієнти, крім масла, кладуть в каструлю.
Проварюють на слабкому вогні, час від часу помішуючи. Додають в гарячу масу вершкове масло. Розтирають продукти.
Забирають посудину з плити. Накривають плівкою. Остуджують крем.
Основу для десерту заливають кави або молоком.
Охолоджений крем кладуть в кондитерський мішок. Видавлюють на поверхню коржа, формуючи візерунок у вигляді смужок.
Посипають десерт порошком какао. Перед подачею розрізають на квадратики.