Медова карамель — це, мабуть, одне з найулюбленіших моїх ласощів. У неї дуже глибокий і багатогранний смак, але готується вона при цьому в два рахунки і всього з трьох інгредієнтів.
Який рецепт?
Вам потрібен тільки один стакан меду, 2-3 мл ванільного екстракту і 50 грам арахісової пасти.
Спочатку закип’ятіть в маленькій соусниці мед. Це займе близько 20 хвилин.
Помішуйте солодку масу, щоб вона не підгоріла і не карамелізованими завчасно.
Знявши соусницю з вогню, вмішати в липку масу інші два інгредієнта.
Всю цю рідку заготовку розподіліть тонким шаром по листу, попередньо накритого пергаментом.
Якщо пекарської папери немає в наявності, то можна рясно змастити поверхню олією.
Залишається тільки відправити лист в морозилку і дочекатися, поки маса повністю затвердіє. Потім вам буде потрібно лише розламати карамель на шматочки.
Цікаво, що ці ласощі відноситься до корисних солодощів! А все завдяки основному інгредієнту. Мед зміцнює імунітет, славиться своїми антибактеріальними властивостями, усуває авітаміноз, а ще допомагає позбутися від шлаків і токсинів.
А дівчатам, які частіше за чоловіків відчувають тягу до солодкого, мед допомагає запобігти передчасному старінню і зберегти молодість.