Маршаллову — м’яка і пружна солодкість до чаю, схожа на суфле або пастилу. Пружинисті зефірі можна їсти, і як окремий десерт, і додавати в какао або морозиво. Домашній маршаллову — це не тільки смачно, але ще і дуже вигідно. Смачного!
СКЛАДОВІ:
- желатин — 6 г
- вода — 80 мл
- цукор — 110 г
- цукрова пудра — 2 ст.л.
Приготування:
Желатин залити 40 мл води. Залишити набухати.
У сотейник додати цукор і 40 мл води. Поставити його на середній вогонь. Все перемішати. Кип’ятити 12-15 хвилин до стану сиропу.
У глибоку ємність перекласти желатин.
Почати збивати міксером на низькій швидкості і поступово вводити сироп. Важливо: сироп потрібно додавати відразу, як тільки зняли його з вогню, не даючи йому застигнути.
Коли весь сироп доданий, плавно збільшити швидкість міксера до максимальної. Збивати, поки маса не стане пишною і щільною.
У прямокутну ємність постелити харчову плівку, змастити її олією.
Збиту масу перенести в підготовлену тару. Прибрати в холодильник до застигання. Приблизно на 2 години.
Посипати плоску поверхню цукровою пудрою, дістати готовий маршаллову і обваляти в пудрі.
Розрізати на шматочки, обваляти кожен шматочок в цукровій пудрі. Маршаллову готовий! Всім смачного! Більше їжте, нікого не слухайте!