Мариновані зелені помідори за маминим рецептом. Як замаринувати зелені помідори.

Консервація

Такі мариновані зелені помідори відмінно підходять під м’ясні страви — вони виходять гострими, пікантними, поєднуються не тільки з м’ясом, а й різними гарнірами.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 3 кг;
  • перець солодкий, 3 шт;
  • перець гострий, 2 шт;
  • часник, 2 головки;
  • кріп і петрушка по 1 гарному пучку;
  • олія соняшникова і оцет 9т% по половині склянки;
  • цукор, половина склянки;
  • сіль, 3 ст.л.

Процес приготування

Помідори ріжемо часточками.

Солодкий перець шматочками.

Гострий перець дрібними шматочками.

Часник пропускаємо через прес або дрібно січемо.

Змішуємо помідори з болгарським перцем, гострим перцем, часником.

Зелень дрібно січемо і додаємо в салат.

Додаємо в салат цукор, сіль, олію і оцет.

Добре все перемішуємо і ставимо зверху плоску тарілку, на неї ставимо вантаж — можна 5 літровий бутель з водою.

Залишаємо на добу, потім перемішуємо і розкладаємо салат по ємкостях з кришками і зберігаємо в прохолодному місці.

Зберігається така закуска довго, протягом декількох місяців.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий