Лимонний чізкейк в шоколадній глазурі з ароматом ванілі: рецепт гарного і простого в приготуванні десерту

Десерти

Багато господині вважають, що чізкейк дуже складно і довго готувати. Однак це не зовсім так. Адже рецептів даного десерту існує безліч. Пропонуємо спробувати простий лимонний чізкейк в шоколадній глазурі. Це зовсім нескладно і не займе багато часу.

Складові

Для основи:

  • Шоколадне печиво — 200 грамів.
  • Вершкове масло — три столові ложки.

Для сирної маси:

  • Пудинг вершковий — одна штука.
  • Яєчний жовток — вісім штук.
  • Ванілін — щіпка.
  • Лимон — одна штука.
  • Нам знадобиться цедра і сік.
  • Сир — близько кілограма.
  • Цукровий пісок — один стакан.
  • Молоко — 200 мл.

Для шоколадної глазурі:

  • Вершки — половина склянки.
  • Сіль — щіпка.
  • Цукровий пісок — близько склянки.
  • Желатин — одна столова ложка.
  • Какао — три столові ложки.
  • Вода — близько склянки.

Приготування

Печиво розламуємо на маленькі шматочки.

Можна скористатися блендером. Масло розтопити на плиті. Додаємо масло в печиво.

Добре перемішуємо.

Беремо форму для випічки і кладемо в неї пергаментний папір. Викладаємо пісочно-вершкову масу в форму. Приминає її столовою ложкою або кондитерської лопаткою.

Лимон ретельно миємо, розрізаємо його на половинки. Видавлюємо з них сік в глибоку ємність і знімаємо цедру. Теж кладемо її в ємність.

Викладаємо в ємність з лимоном сир, цукровий пісок, ванілін. Ретельно перемішуємо. Додаємо в масу жовтки.

Кладемо вершковий пудинг та додаємо молоко. Все ретельно перемішуємо.

Включаємо духовку. Виливаємо підготовлену начинку на суміш з печива.

Ставимо в духовку. Випікаємо близько сорока-п’ятдесяти хвилин. В кінці приготування відкриваємо дверцята духовки. Ми залишаємо десерт на кілька хвилин, а потім вимикаємо духовку. Виймаємо пиріг.

Розводимо желатин в невеликій кількості води. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, какао. Перемішуємо і доводимо до кипіння. Прибираємо з плити, даємо трохи охолонути. Вливаємо желатин. Додаємо збиті вершки.

Перемішуємо. Готової глазур’ю змащуємо десерт.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий