Багато господині вважають, що чізкейк дуже складно і довго готувати. Однак це не зовсім так. Адже рецептів даного десерту існує безліч. Пропонуємо спробувати простий лимонний чізкейк в шоколадній глазурі. Це зовсім нескладно і не займе багато часу.
Складові
Для основи:
- Шоколадне печиво — 200 грамів.
- Вершкове масло — три столові ложки.
Для сирної маси:
- Пудинг вершковий — одна штука.
- Яєчний жовток — вісім штук.
- Ванілін — щіпка.
- Лимон — одна штука.
- Нам знадобиться цедра і сік.
- Сир — близько кілограма.
- Цукровий пісок — один стакан.
- Молоко — 200 мл.
Для шоколадної глазурі:
- Вершки — половина склянки.
- Сіль — щіпка.
- Цукровий пісок — близько склянки.
- Желатин — одна столова ложка.
- Какао — три столові ложки.
- Вода — близько склянки.
Приготування
Печиво розламуємо на маленькі шматочки.
Можна скористатися блендером. Масло розтопити на плиті. Додаємо масло в печиво.
Добре перемішуємо.
Беремо форму для випічки і кладемо в неї пергаментний папір. Викладаємо пісочно-вершкову масу в форму. Приминає її столовою ложкою або кондитерської лопаткою.
Лимон ретельно миємо, розрізаємо його на половинки. Видавлюємо з них сік в глибоку ємність і знімаємо цедру. Теж кладемо її в ємність.
Викладаємо в ємність з лимоном сир, цукровий пісок, ванілін. Ретельно перемішуємо. Додаємо в масу жовтки.
Кладемо вершковий пудинг та додаємо молоко. Все ретельно перемішуємо.
Включаємо духовку. Виливаємо підготовлену начинку на суміш з печива.
Ставимо в духовку. Випікаємо близько сорока-п’ятдесяти хвилин. В кінці приготування відкриваємо дверцята духовки. Ми залишаємо десерт на кілька хвилин, а потім вимикаємо духовку. Виймаємо пиріг.
Розводимо желатин в невеликій кількості води. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, какао. Перемішуємо і доводимо до кипіння. Прибираємо з плити, даємо трохи охолонути. Вливаємо желатин. Додаємо збиті вершки.
Перемішуємо. Готової глазур’ю змащуємо десерт.