Квашені огірки на зиму «Як з бочки». Користуюсь цим рецептом кілька років, чудово зберігаються при кімнатній температурі

Консервація

Цей рецепт консервації огірків, вважається одним з найбільш вдалих і смачних. Пропонуємо вам його спробувати.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки;
  • зелень для консервації;
  • часник, гострий перець;
  • сіль – 100 г на 1 л води (1 кг солі на 10 л води).

Процес приготування огірків на зиму

Промиваємо добре огірки і зелень, яку ви використовуєте для консервації.

Миємо добре банки і викладаємо на дно зелень, зубчики часнику, гострий перець шматочками і кладемо огірки, перекладаючи їх ще зеленню.

У воді розчиняємо сіль, заливаємо маринад в банки. Банки прикриваємо кришками, ставимо їх на підставки, куди буде стікати маринад при бродінні огірків.

Залишаємо банки на 3 – 5 діб при кімнатній температурі.

Зливаємо воду, промиваємо огірки кілька разів чистою, холодною водою, заливаємо холодною водою і закручуємо кришки. Зберігаємо в прохолодному місці.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий