Коржі з сиром замінили мені магазинний хліб. І готувати їх не довго

Випічка з сиру

Смачні коржі можна приготувати буквально за десять хвилин. Кожен шматочок просто тане в роті. Їх можна подати замість хліба, а додавши рубану шинку і зелень, як самостійне ситне блюдо на вечерю.

Що вам буде потрібно

Складові:

  • Кефір — 1 стакан.
  • Топлене вершкове масло — 60 грам.
  • Цукор — 30 грам.
  • Тертий сир — 120 грам.
  • Борошно — 300 грам.
  • Сіль — 15 грам.
  • Харчова сода — 7 грам.
  • В якості начинки — 50 грам вершкового масла.
  • Шинка — 200 грам (за бажанням).
  • Кріп — кілька гілочок (за бажанням).

Як приготувати коржі

Вся принадність цього рецепта полягає в швидкості і легкості замішування тіста, крім того, хліб не вимагає випікання в духовці. Це особливо актуально в жаркі літні дні. Отже, візьміть шматок обраного вами сиру твердого сорту і натріть його на тертці.

Перекладіть його в досить глибоку миску. Влийте до нього топлене масло, а також кефір 2,5% жирності. Всипте цукор, харчову соду, сіль і просіяне борошно. Почніть замішувати тісто ложкою, а потім добре вимішайте руками, поки воно не стане м’яким і еластичним.

Посипте кулінарний силіконовий килимок борошном і викладіть на нього готове тісто. Розділіть на 4 приблизно рівні частини і надайте їм форму кулі. Потім кожен розкачайте у вигляді круглого коржика товщиною 5 міліметрів.

Обсмажуйте їх на розігрітій сковороді, змащеній маслом до рум’яної скоринки. Викладаючи кожен коржик стопкою на тарілку змащуйте її вершковим маслом. Подавайте пухнасті і м’які коржі теплими замість хліба.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий