Коли діти хочуть зефір, я його не купую, а швидко роблю вдома з простих інгредієнтів

Десерти

Що може бути краще, ніж поїсти зефіру з чаєм або кавою всією сім’єю або їсти це ніжне ласощі під час перегляду хорошого фільму або серіалу? А вже якщо зефір люблять все і відразу, то змітається він зі столу дуже швидко, так що доводиться його весь час докуповувати. Хоча можна поступити набагато простіше! Краще зробити ласощі своїми руками, що буде набагато дешевше, тим більше що в саморобному зефір будуть тільки натуральні компоненти, так що він принесе організму користь.

Список інгредієнтів
Щоб приготувати цей повітряний десерт, нам знадобляться такі компоненти, як:

  • 500 грам цукру;
  • 250 мл води кімнатної температури;
  • 15 грам желатину без всяких смакових добавок;
  • пакетик ваніліну;
  • дрібка солі;
  • цукрова пудра для присипки.

Крім того, якщо ви хочете зробити кольоровий зефір, який ще більше порадує діточок, то можна також скористатися харчовим барвником. Але звичайно ж, це необов’язковий інгредієнт.

Спосіб приготування

І в першу чергу, згідно з рецептом, необхідно покласти цукор в каструлю і налити до нього ще 150 мл водички. Далі ємність ставимо на великий вогонь і залишаємо водичку з цукром варитися до тих пір, поки він повністю не розтане. І природно, час від часу суміш потрібно помішувати, щоб цукор не пригоріла. Поки готується сироп, беремо глибоку миску і додаємо туди желатин, ванілін, сіль і решту води, після чого збиваємо ці інгредієнти до тих пір, поки не утвориться однорідна маса.

У неї ми і переливаємо сироп, як тільки він буде готовий, а також додаємо при бажанні кілька крапель барвника, після чого знову продовжуємо процес збивання, який повинен тривати до тих пір, поки суміш не стане білою. Далі слід посипати велику сковороду цукровою пудрою і залити сумішшю. Як тільки це буде зроблено, зверху потрібно буде посипати вміст ємності цукром і дати білій масі застигнути. Ось і все, тепер же залишиться лише порізати остигнула суміш дуже гострим ножом, і зефір буде готовий.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий