Класичний соус «Бешамель» на молоці

Соус «Бешамель» на молоці - рецепт приготування Соуси

«Бешамель» перекладається з французької мови як «білий соус». Класику європейської кухні нескладно приготувати в домашніх умовах.

СКЛАДОВІ:

  • молоко — 750 мл
  • борошно — 2 ст.л.
  • олія соняшникова — 2 ст.л.
  • масло вершкове — 50 г
  • сіль

Процес приготування соусу «Бешамель»

У сотейнику розтопити вершкове масло, додати соняшникову олію. Продукти перемішати.

Всипати борошно порціями, в масі не повинно бути грудочок.

Влити молоко, суміш продовжувати помішувати, довести до кипіння.

Всипати сіль за смаком, продовжувати заварювати масу на тихому вогні, час приготування — десять хвилин.

Якщо соус вийшов дуже густим — додати молока, якщо рідкий — поварити ще трошки.

Подати соус до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий