Як приготувати смачний цитрусовий мармелад, який став останнім трендом в кулінарії

Десерти

Мармелад став новим трендом в кулінарії. Можливо, це пов’язано з тим, що зараз сезон апельсинів, які зазвичай використовуються для приготування мармеладу. Мармелад готують майже так само, як варення, хоча є деякі важливі речі, про які слід пам’ятати, наприклад, той факт, що апельсиновий джем готується з цільного фрукта разом з шкіркою. За цим рецептом виходить приголомшливий мармелад.

Складові:

  • 1 кг севільських апельсинів (можете взяти будь-які інші);
  • 1 лимон;
  • 2 кг цукру;
  • 2,5 літра води.

Підготовка апельсинів

Помістіть 3-4 невеликі тарілки в морозильну камеру — вони знадобляться пізніше.

Вичавіть сік з апельсинів, розрізаних навпіл, і вилийте його в каструлю через сито. Кісточки при цьому збережіть. Розріжте апельсинову кірку на четвертинки і за допомогою чайної ложки соскребите з шкірки якомога більше білої серцевини. Візьміть бавовняну тканину або марлю і покладіть на неї всі кісточки і серцевину, зв’яжіть і помістіть марлю в каструлю, прив’язавши її до ручки, щоб потім було легше вийняти.

Розріжте один лимон навпіл, вичавити сік в каструлю. Налийте в каструлю 2,5 літра води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Наріжте шкірку апельсина соломкою і додайте її в каструлю. Після закипання зменшіть вогонь на мінімум і тушкуйте приблизно 2 години, поки апельсинова кірка не стане м’якою і красивою. Ви можете перевірити це, злегка стиснувши її між пальцями. Зніміть каструлю з вогню. Дістаньте марлю і вичавіть з неї в каструлю якомога більше корисного пектину.

Приготування мармеладу

Додайте цукор в каструлю і поставте на слабкий вогонь, час від часу помішуючи, поки він не розчиниться.

Як тільки цукор розчиниться, збільште вогонь і доведіть суміш до кипіння (це може зайняти деякий час). Коли ви дійдете до хорошого закипання з великою кількістю пінливою піни нагорі, дайте йому покипіти протягом 15 хвилин.

Вийміть блюдце з морозильної камери і налийте на нього трохи мармеладу, щоб перевірити, застигне він. Натисніть на рідину пальцем, і якщо вона мнеться, ваш мармелад готовий. Якщо він не досяг точки застигання, продовжуйте кип’ятити ще 5-10 хвилин і повторіть тест на утворення складок. Можливо, вам доведеться повторити це декілька разів, тому не турбуйтеся.

Коли мармелад досягне точки застигання, вимкніть вогонь і залиште на 10-15 хвилин. Видаліть ложкою зайву піну.

Апельсиновий мармелад перелийте в стерилізовані банки, накрийте кришками і дайте охолонути. Мармелад буде продовжувати схоплюватися у міру охолодження. Коли вміст ваших банок повністю охолоне, віднесіть їх в темне і щодо прохолодне місце.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий