Як правильно зробити курагу з абрикоса в домашніх умовах: смачно і корисно

Десерти

Курага – це висушені абрикоси, які багаті вітамінами А і С, антиоксидантами, клітковиною, калієм і каротиноїдів. Завдяки цим речовинам, курага покращує стан шкіри, серцево-судинної системи, роботу шлунково-кишкового тракту і зір.

Пропонуємо приготувати курагу з абрикосів самостійно вдома. Для цього не потрібна спеціальна техніка, а тільки бажання.

Сушка в духовій шафі

Стиглі, але не занадто м’які і без ознак псування абрикоси, замочіть у воді на 5 хвилин.

Розріжте кожен плід навпіл, витягніть кісточку і трохи виверніть всередину.

Розчиніть 2 таблетки вітаміну С в 500 мл води і занурте в цей розчин абрикоси, щоб вони не потемніли при сушінні.

Викладіть на застелене пергаментом деко, розрівняйте і поставте в духовку на верхню полицю.

Сушіть при температурі 90 градусів протягом 12 годин.

Через 6 годин після початку, дістаньте деко і переверніть абрикоси.

Складіть охолоджену курагу в скляні банки для зберігання.

Сушка на сонці

Температура повітря повинна складати 36 градусів при низькій вологості.

Підготовлені половинки абрикосів, занурте в розчин вітаміну С на 5 хвилин.

Перекладіть ягоди на металевий або керамічний деко, м’якою частиною вгору.

Поставте деко на сонце і підкладіть кілька листів фольги знизу, щоб підвищити температуру.

Зверху укрийте сіткою, щоб не потрапляла бруд і комахи.

Термін сушіння – 4 дня, але на ніч необхідно заносити абрикоси в будинок або ховати в коробку.

Готову курагу помістіть на 2 доби в морозилку для знезараження.

Курага містить багато цукру, тому добова норма не повинна перевищувати 150 грамів. Приймати потрібно за 30 хвилин до їди.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий