Італієць розповів, як готують томатний соус для спагеті

Соуси

Ні для кого не секрет, що саме в Італії, де почали робити пасту, є безліч оригінальних рецептів соусів, які подають з нею. Так що і рецепт самого приголомшливого томатного соусу варто шукати у італійських шеф-кухарів. На щастя, один з них наважився поділитися секретом соусу для спагеті. Приготувавши його, ви точно зможете відчути, що ж таке сільська місцева їжа в Італії.

Особливості приготування італійського соусу

У цій статті я розповім про рецепт одного з відомих шеф-кухарів з Італії, який адаптував свій томатний соус для спагеті. Він користується величезною популярністю в його ресторані і при бажанні може подаватися і з іншими видами пасти на кшталт рігатоні або навіть ньокки.

Необхідні інгредієнти

Для приготування приголомшливого томатного соусу за рецептом італійського шеф-кухаря мені треба було підготувати такі інгредієнти:

  • 1-2 зубчики подрібненого часнику;
  • 1 невелику нашатковану дрібно цибулину (при бажанні);
  • 2 стол. ложки оливкової олії;
  • 2 банки консервованих помідорів;
  • 1 стіл. ложку томатної пасти;
  • трохи червоного вина;
  • анчоуси або анчоусну пасту;
  • свіжий базилік.

Покрокове виготовлення

Постарайтеся чітко слідувати написаної нижче інструкції, щоб приготувати смачний соус:

Орієнтуючись на рецепт італійського шеф-кухаря, я спочатку обсмажуємо на сковороді з розпеченим оливковою олією часник. Також додала цибулю, щоб соус вийшов більш ароматним, однак при бажанні цей момент можна упустити.

Потім в сковороду виклала органічні і очищені від шкірки консервовані помідори. Злегка обсмажити їх і поставила соус гаситися. Додала в вийшло соте анчоуси (можна замінити пастою) і трохи червоного вина, щоб уповільнити приготування і запобігти підгоряння. Не кажучи вже про те, що червоне вино допомагає стати соусу набагато більш багатим на смак.

Слідом виклала в сковороду ще одну невелику банку консервованих помідорів, які попередньо подрібнити в блендері. Довела соус до кипіння і залишила на 10 хвилин варитися. Налила ще трохи вина — не більше 100 мл, зменшити вогонь і залишила його уварюють на 20 хвилин.

Особливості подачі

Після цього у мене виходить звичайний томатний соус. У нього я додаю добре прожарені шматочки баранини, свинини, яловичини, курки, фарш або навіть фрикадельки, щоб томатний соус вийшов ще більш смачним і ситним.

До речі, в цей соус я також додаю свіжий нарізаний базилік, як під час приготування, так і в самому кінці для подачі. Як тільки м’ясо просочиться томатним соусом — зазвичай це не займає багато часу, мені залишається тільки вимкнути вогонь і прибрати все з плити.

Після цього я починаю відварювати в солоній воді пасту протягом 7-8 хвилин до стану аль денте. Її я прямо з каструлі викладаю в свій соус і все перемішую. Залишаю на пару хвилин, щоб паста просочилася соусом. В самому кінці додаю трохи свіжого базиліка і петрушки і перемішую. Подаю з тертим пармезаном.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий