Грибний соус «Бешамель» до м’яса

Грибний соус «Бешамель» - рецепт приготування Соуси

Ароматний соус до м’яса або макаронів.

СКЛАДОВІ:

  • гриби — 200 г
  • молоко — 2.5 склянки
  • бульйон (вода) — 1 стакан
  • масло вершкове — 2-3 ст.л.
  • борошно — 2-3 ст.л.
  • яєчний жовток — 2 шт.
  • сіль

Покроковий процес приготування соусу «Бешамель»

Білі гриби або печериці очистити, вимити, нарізати шматочками невеликого розміру.

Розтопити вершкове масло в сотейнику, всипати борошно, смажити до отримання золотистого відтінку, час — від однієї до двох хвилин.

Соус постійно помішувати. Додати молоко невеликими порціями, розбити грудочки.

Сирі курячі жовтки розмішати в молоці, яке залишилося, влити масу в основну суміш.

Влити грибний бульйон, залишки молока. Варити на тихому вогні до закипання, помішувати.

У майже готовий соус всипати гриби, варити все разом п’ятнадцять хвилин.

В кінці приготування додати трохи вершкового масла.

ПОРАДА. Грибний соус подають до столу теплим.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий