Готую огірки за рецептом своєї бабусі. Вони завжди виходять хрусткими

Консервація

Хрусткі огірки завжди користуються популярністю. Адже так приємно відкрити баночку цих овочів на вечерю і подати їх з картоплею і котлетками. Приготовані за цим рецептом огірки завжди виходять такими, як треба, хоча готувати їх зовсім не складно.

Приготування за рецептом

Для того щоб заготовити трилітрову банку наших огірочків, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • два кілограми овочів;
  • три зубчики часнику;
  • 80 грам солі;
  • 90 грам цукру;
  • три столові ложки горілки;
  • 100 мл оцту дев’ятивідсотковий, можна замінити столовою ложкою есенції;
  • десять горошин чорного перцю;
  • п’ять листя вишні;
  • один гострий перець, промитий;
  • пару гілочок свіжого кропу, можна замінити чайною ложкою сушеного;
  • кілька невеликих шматочків хрону.

Для початку потрібно залити промиті огірки холодною водою і залишити їх так на три години. Після рідина зливаємо, відрізаємо кінчики з огірків з двох сторін. Банки потрібно простерилізувати. На дно кладемо часник, перець, горошини перцю, листочки вишні, хрін.

Укладаємо огірки щільно, спочатку вертикально, а після — горизонтально. Заливаємо все окропом. Ми залишаємо на півгодини. Рідина зливаємо в каструлю, додаємо цукор і сіль. Доводимо до кипіння. У банку вливаємо горілку і оцет, додаємо розсіл і закочує. Даємо баночках охолонути.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий