Готуємо чізкейк із замороженої полуниці: ніжний десерт без випікання

Десерти

Влітку у мене був досить великий урожай полуниці, так що мені вдалося заморозити багато цієї приголомшливо смачною ягоди. Це дозволяє мені в будь-який момент дістати її з морозилки, а потім приготувати дивовижно смачний десерт. Наприклад, ніжний чізкейк, який не вимагає випічки.

Необхідні інгредієнти

Для створення смачного чизкейка з полуницею мені потрібно попередньо підготувати ряд продуктів:

  • 500 грам вершкового сиру;
  • 3/4 склянки цукрової пудри;
  • 3 яйця;
  • 450 грам замороженої полуниці;
  • 100 мл нагрітих до кипіння вершків;
  • 2 стол. ложки лимонного соку;
  • 2 стол. ложки цукру.

Для створення основи для чізкейку я беру 375 грам простого солодкого печива і 190 грам розтопленого вершкового масла.

Додатково для прикраси мого десерту я беру:

  • 600 грам замороженої полуниці;
  • 2 маракуйи (за бажанням);
  • половину склянки цукрової пудри;
  • 2 стол. ложки кукурудзяного борошна;
  • половину склянки рідини, що залишилася після розморожування полуниці.

Підготовка основи

Зазвичай я роблю такий чізкейк порційними десертами в невеликих одноразових формочках. Починаю приготування обов’язково з тіста. Для нього збиваю печиво в крихту в кухонному комбайні. Потім виливаю вершкове масло і гарненько все перемішую. Поділяю масу по формах, а потім щільно притискаю її до дна і боків. Ставлю в холодильник охолоджуватися приблизно на півгодини.

Приготування чізкейку

Постарайтеся дотримуватися написаної мною нижче інструкції для того, щоб зробити смачний десерт:

Збиваю вершковий сир з цукром до отримання однорідної маси. Викладаю в неї яєчні жовтки і лимонний сік. Повільно виливаю вершки, продовжуючи збивати до тих пір, поки всі інгредієнти не об’єднаються між собою.

У начинку викладаю нарізану дрібно полуницю.

В окремій ємності збиваю яєчні білки до пишної маси. Поступово додаю в неї цукор. Викладаю ячний білки в начинку, акуратно перемішуючи лопаткою, поки не вийде однорідна маса.

Викладаю начинку в основу для чізкейку, а потім відправляю все в морозилку поки готується топпинг.

Для створення начинки викладаю нарізану полуницю з цукром і м’якоттю маракуї в каструлю.

Змішую кукурудзяну муку з рідиною, що залишилася після розморожування полуниці. Виливаю цю суміш в каструлю.

Готую все на середньому вогні протягом 2-3 хвилин, поки суміш не закипить і не загусне. Відставляю в сторону, щоб топпинг охолов. Зазвичай також за допомогою погружного блендера перетворюю топпинг в пюре. Як тільки він стане кімнатної температури, рівномірно виливаю його поверх чізкейк на начинку.

Повертаю десерт в морозилку принаймні на 12 годин. Виймаю приблизно за півгодини до подачі на стіл.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий