Гостра закуска з баклажанів з помідорами

Гостра закуска з баклажанів з помідорами - рецепт приготування Холодні напої

Ділюся рецептом закуски з баклажанів і помідорів. Вона підійде для повсякденного столу або для святкового. Гостренька, соковита і неймовірно смачна. Дуже добре поєднується з будь-яким гарніром. Детальніше, як приготувати гостру закуску з баклажанів з помідорами я розповім нижче. Гострий перець додавайте за бажанням, можна обмежитися тільки часником і вийде все одно пікантно. Замість петрушки можна додати кінзу, якщо любите.

Складові:

  • Баклажани — 2 Штуки
  • Сіль за смаком
  • Олія — 3 ст. ложки (2 ст.л. — для баклажанів, 1 ст.л. — для заправки)
  • Помідори — 2-3 Штук
  • Зелень — 1/2 Пучка (кріп, петрушка)
  • Часник — 5 зубчиків
  • Гострий перець — 1/4 Штуки
  • Оцет яблучний — 1,5 — 2 Ст. ложки

Як приготувати «Гостра закуска з баклажанів з помідорами»

Підготуйте всі інгредієнти. Баклажан наріжте кружальцями. Великі кружечка можна розрізати навпіл. Посоліть, залиште на 15 хвилин, щоб баклажани дали рідина. Відіжміть баклажани, додайте олію, змастить їм кожну скибочку.

Обсмажте баклажани з двох сторін на добре розігрітій сухій сковороді. Помідори дрібно порубати. Додайте пропущений через прес часник, дрібно нарізаний гострий перець і сіль.

Влийте оцет і олію, перемішайте. Додайте смажені баклажани, дрібно посічену зелень, перемішайте. Дайте закусці настоятися півгодини і подавайте до столу. Гостра закуска з баклажанів з помідорами готова. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий