Горіхові тістечка з карамельною начинкою тануть у роті: простий рецепт

Десерти

Я люблю випічку з горіхами. І я знаю кілька способів приготування таких десертів. Рецепт тістечок, яким я хочу поділитися з читачами, мені подобається найбільше. Випічка виходить ніжною і розсипчастою, з насиченим ароматом і витонченим смаком. До складу десерту входять горіхи пекан. Таку страву обов’язково сподобається цінителям екзотичних солодощів.

Які продукти знадобляться для тістечок?

До складу десерту входять:

  • Півтора склянки вершкового масла в охолодженому вигляді. Його треба розділити на невеликі шматочки.
  • Дрібка солі.
  • Половина склянки цукрової пудри.
  • Яйце великого розміру. Його слід збити.
  • Три чверті склянки меду.
  • Ванільна есенція в кількості 1,5 ст. л.
  • Дві склянки борошна.
  • Коричневий цукровий пісок — не менше 1,5 ст.
  • Чотири чашки ядер горіхів пекан. Їх потрібно розділити на половинки.

Рецепт карамельно-горіхового десерту

Спочатку я розігріваю духовку до 190 градусів. У чаші кухонного комбайна з’єдную чверть склянки олії з сіллю і цукровою пудрою.

Розтираю компоненти до появи вологої суміші, яка за текстурою нагадує крихту. Додаю в неї борошно, яйце.

Розтираю масу до утворення однорідного тіста. Розміщую його на дно квадратної посудини для випічки. Вирівнюю тісто пальцями.

Готую в духовій шафі близько двадцяти хвилин до утворення золотистої скоринки. Перекладаю на металеву решітку, остуджують. Коричневий цукор з’єдную з медом в каструлі. Додаю масло, що залишилося.

Ставлю посудину на вогонь. Проварюю продукти, час від часу помішуючи, приблизно дві хвилини. Забираю каструлю з плити. Додаю в масу ванільну есенцію.

Перемішую компоненти. З’єдную продукти з горіхами.

Розтираю масу і рівномірно розподіляю її по поверхні коржа. Готую випічку в духовій шафі близько двадцяти хвилин.

Коли на поверхні горіховою карамелі з’являться бульбашки, я перекладаю блюдо на металеву решітку. Остуджують, нарізаю на квадратики і подаю до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий