Гарбузовий сік з апельсинами і лимонами на зиму. Смачно і корисно!

Консервація

До зими не вартий – дуже смачно!

Складові:

  • 1 середній гарбуз
  • 200-300 г цукру
  • 2 лимона
  • 2 апельсини

Приготування:

Гарбуз очищають і нарізають на невеликі шматочки розміром 2-4 см кожен.

Перекладаємо все в каструлю і заливаємо водою, щоб вона була до рівня гарбуза.

Ставимо каструлю на вогонь, як закипить, варимо гарбуз протягом 5-10 хвилин.

Після чого масу трохи охолоджуємо.

Протираємо м’якоть через металеве сито або за допомогою блендера. Сік знову повернути в каструлю, додати цукор, сік з апельсинів і лимонів.

Доводимо сік до кипіння, кип’ятимо 5 хвилин, потім розливаємо по банкам і закочуємо в 2 3-х літрові банки, закриваємо кришками.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий