Дуже смачний домашній кетчуп зі спеціями «До шашлику»

Соуси

Такий кетчуп готують всі мої знайомі. Тому що, по-перше, він натуральний, по-друге, він дуже смачний, а по-третє, завдяки спеціям «До шашлику» має неперевершений аромат!

Складові:

  • 5 кг помідорів,
  • 2 цибулини,
  • 3 ст. ложки солі,
  • 300 г оцту,
  • 500 г цукру,
  • 5 ст. ложок крохмалю,
  • 1 п. приправи для шашлику.

Приготування:

Помідори змолоти блендером, додати мелений цибуля, варити 1,5 години. Відібрати 2 ст. вареного соусу, охолодити. В решту киплячу масу додати 3 ст. ложки солі, 300 г оцту, 500 г цукру. Варити ще 40 хв.

До остиглого соусу (2 ст., які заздалегідь відібрали) додати 5 ст. ложок крохмалю, ретельно перемішати, щоб не було грудочок і поступово ввести в киплячий соус, ретельно помішуючи. Додати 1 п. приправи для шашлику, проварити ще 15 хв, розкласти в стерильні банки, закрутити.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий