Дуже швидка яблучна запіканка. Простий і корисний полуденок

Десерти

У кожній родині господиня періодично вислуховує прохання домочадців, приготувати що-небудь смачненьке. А що робити, якщо часу в обріз? Вибирати рецепти, які дозволять приготувати ласощі за лічені хвилини, присвятивши решту часу важливіші справах. Запіканка з яблук мене виручає дуже часто. Варіація на тему яблучних оладок, швидко, смачно і без зайвого масла.

Майже як голландські оладки

Їх особливість полягає в тому, що в складі є яблука, а запікаються вони в духовці, а не готуються на сковороді. Моя запіканка дуже схожа на них по консистенції. Хоча вона і не має нічого спільного з оладками, варто дати їй шанс.

Легка, пориста структура і велика кількість яблук робить десерт цікавим, а готується він в лічені хвилини. Не потрібно годинами стояти біля плити.

З будь-якими фруктами і ягодами

Зараз сезон яблук, тому логічно приготувати запіканку саме з ними. Але цим не потрібно обмежуватися. Тісто буде дуже легким через великої кількості яєць і розпушувача, і до нього підійдуть груші, вишні, персики, в загальному все, що тільки є під рукою. Я не кладу в тісто багато цукру, а щоб діти не скаржилися, що для них запіканка зовсім не солодке, я просто посипаю готовий пиріг цукровою пудрою з корицею.

Необхідні інгредієнти

Я розраховую на невелику сковороду 28 см в діаметрі. Для неї я вибрала ідеальне кількість інгредієнтів, але для великого дека їх потрібно в два рази більше:

  • 4 столові ложки вершкового масла;
  • 3 штуки яблук;
  • 100 грам борошна;
  • 180 мл молока;
  • 1 щіпка солі;
  • половина чайної ложки розпушувача;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 4 яйця;
  • цукрова пудра з корицею (посипання зверху)

Всього на підготовку і випічку у мене йде небагато більше 35 хвилин. Дуже зручно, якщо ви ввечері поспішайте закінчити з цим.

Інструкція по приготуванню

Отже, приступимо:

Розігрійте духовку до 200 градусів.

Очистіть яблука, залишивши на них шкірку, і надріжте тонкими скибочками.

Змастіть маслом сковороду, яку можна використовувати в духовці. Для цієї мети підійде і силіконова чаша для запікання.

Сковороду я зазвичай ставлю в духовку, щоб вона добре розігралася.

Тим часом змішайте в мисці сіль, цукор, борошно, розпушувач, потім додайте молоко і збиті яйця. Ретельно перемішайте, поки маса не стане однорідною.

Вийміть сковороду з духовки і викладіть на неї часточки яблука в коло. Залийте зверху тістом.

Випікати близько 20-25 хвилин, поки краю і верх пирога не стануть золотисто-коричневими. Дайте трохи охолонути, а потім подавайте, посипавши корицею і цукром.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий