Домашній сир Маскарпоне всього з одного інгредієнта

Десерти

Італійський домашній сир маскарпоне дуже популярний завдяки своєму ніжному вершковому смаку. Його додають в різні десерти — такі, як домашній тірамісу і чизкейки. А можна додати трохи спецій і просто намазувати на хліб. Але настільки чудовий сир доступний не кожному. Ось і доводиться експериментувати. Мій улюблений рецепт — маскарпоне зі сметани.

Складові

  • Сметана — 400 г

Помістіть друшляк в каструлю. Візьміть марлю, складіть в 5 разів і накрийте нею друшляк.

Домашній сир Маскарпоне всього з одного інгредієнта

Акуратно викладіть охолоджену сметану на марлю і щільно зав’яжіть. Якщо друшляка під рукою немає, підвісьте згорток над каструлею.

Домашній сир Маскарпоне всього з одного інгредієнта

Залиште на 3-4 години (краще на ніч) в холодильнику, щоб стекла сироватка. Якщо сметана дуже жирна, можна зверху поставити вантаж вагою 2-4 кг.

Домашній сир Маскарпоне всього з одного інгредієнта

Якщо ви плануєте робити крем, додайте 2-3 ст. л. цукрової пудри і перемішайте.

Домашній сир Маскарпоне всього з одного інгредієнта

Чим довше сир зі сметани буде стікати, тим щільніше вийде маса. Готовий маскарпоне зберігайте в холодильнику не більше трьох діб. Натуральний продукт може швидко зіпсуватися. По-моєму, прекрасна альтернатива дорогому магазинному сиру.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий