Домашній паштет завжди виручає, якщо ніколи готувати. Закриваю по 20-30 банок (рецепт)

Консервація

Безперечно, багато господинь віддають перевагу продукції власного приготування. Незважаючи на те що паштет можна придбати в будь-якому продовольчому магазині, я роблю його будинку. Ділюся рецептом з вами.

Продуктовий склад

Використовую:

  • Свинину (1 кг).
  • Бекон. Його беру половину кілограма.
  • Свинячу або курячу печінку (0,5 кг). Хочу зазначити, що куряча набагато м’якше.
  • Морква (3 шт.)
  • Петрушку (3 гілочки).
  • Селера (1 шт.).
  • Часник (три зубці).
  • Свіжий перець (2 шт.).
  • Лавровий лист (1 шт.).
  • Ріпчасту цибулю (три головки). Дві з них потрібно буде проварити.
  • Два курячих яйця.

Також запасіться чорним меленим перцем і сіллю. Вам знадобиться трохи олії для обсмажування. За бажанням ви можете збагатити паштет соєвим соусом.

Алгоритм дій

Спочатку інгредієнти (крім печінки) потрібно проварити у великій каструлі.

Решта дві головки ріпчастої цибулі на обробній дошці нарізаю на шматочки.

Таким же чином готував печінку. У сковорідці розтоплюю олію. На ньому потрібно буде обсмажити цибулю і печінку. Потім ці продукти пересипаю в окрему ємність і відставляю в сторону.

Зварені овочі, бекон і м’ясо подрібнюю за допомогою м’ясорубки. Потім так само готував обсмажені продукти. Все змішую у великій каструлі, в яку вбиваю курячі яйця.

Продуктову суміш солю, приправляю перцем і, якщо потрібно, збагачую соєвим соусом. Тепер залишається все знову добре перемішати — і ваш паштет готовий.

Перш ніж його остаточно закочувати, перекладіть в стерилізовані банки, накрийте кришками і визначте в каструлю. У неї влийте стакан води і на слабкому вогні варите одну годину.

Тепер банки можна закочувати і відправляти в комору на зберігання.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий