Дочка радує всю сім’ю райським десертом з яблук, а на тісто навіть часу не витрачаю

Десерти

З яблук можна приготувати безліч дуже смачних, корисних і різноманітних страв. Моя дочка радує всю нашу сім’ю цікавим десертом з яблук. А замість тесту вона використовує лаваш. Виходить дуже смачно.

Нам знадобляться

  • Яблука — чотири штуки.
  • Вершкове масло — 50 грамів.
  • Цукровий пісок — половина склянки.
  • Цедра лимона — дві чайні ложки.
  • Кориця — одна чайна ложка.
  • Сир — 350 грам.
  • Яйце — одна штука.

Рецепт приготування

Яблука ретельно миємо. Потім розрізаємо їх навпіл і прибираємо серцевину з насінням. Нарізаємо яблука кубиками. Включаємо плиту, ставимо на неї сковороду. Кладемо в неї невеликий шматочок вершкового масла, висипаємо цукор. Акуратно помішувати інгредієнти до повного розчинення. Потім викладаємо на сковороду порізані яблука.

Додаємо до них одну чайну ложку цедри лимона. Перемішуємо. Обсмажуємо на середньому вогні при безперервному помішуванні протягом десяти хвилин.

Висипаємо в яблучну масу корицю. Перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом і застилає пергаментним папером. Включаємо духовку.

Беремо форму для випічки і виливаємо в неї яблучну суміш. В кухонний комбайн або блендер кладемо сир. Додаємо чайну ложку цедри лимона і дві чайні ложки цукрового піску. Розбиваємо в масу яйце. Ретельно все збиваємо.

Беремо один лист лаваша і викладаємо на нього сирну масу. Розрівнюємо столовою ложкою. Загортаємо лаваш в рулет, щільно притискаючи.

Потім беремо гострий ніж і нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо їх на яблучну суміш по всій поверхні.

Невелика кількість вершкового масла розтопити до рідкого стану. Візьмемо кондитерську пензлик і змажемо нею поверхню нашого десерту.

Ставимо в нагріту духовку. Час приготування — двадцять — двадцять п’ять хвилин. Виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути.

А потім перевертаємо форму на плоске блюдо так, щоб яблука виявилися зверху. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий